Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.25. 23:14 mijemaja

Avokádós sonkafalatok

Címkék: reggeli sonka előétel hidegkonyha avokádó #összes

Igazi gyors, könnyű és elegáns előétel, - de csak ha a vendégeink becsülik a különleges ízeket így együtt.

Az a hibája, hogy utána még adni kell valamit, mert igazi előétel, csak megindítja a nyálképzést…
 
Szinte semmi nem kell hozzá,
- csak egy érett avokádó,
- igen jóféle, levegőn szárított sonka, olyan „kraljestvo prsuta”, mint amilyet Ljubljanában ettünk, -és kész is a pikáns kóstoló.
- Krémes balzsamecettel (ha úgy jobban tetszik: balzsamecetkrémmel) lett megcsordítva,
- és vegyes csírával díszítve/ízesítve.
 
A csírák pl. sajtokhoz is nagyon finomak, egy kis zöldfűszerrel megbolondítva! Ám ebben a kis „rögtönzésben”a laza „kompozíció szerves részét képezik, ti is tegyetek hozzá, nemcsak egészséges, hanem finom is.
 
Egyszer valamerre jártamban pár nyáriszünidős diákot láttam ülni a járda szélén: falatoztak ezt-azt nylontasakokból. Egy jóképű fiatal srác avokádót tartott a kezében, késsel hámozta, szeleteket vágott belőle, és előre csomagolt szárított sonka volt a bal combján kibontva: onnan kivett sonkát evett az avokádófalatokhoz. Balzsamecetkrém, csíra nem volt – de az alapelőétel teljes volt… Csak azért nem fotóztam le, mert illetlennek éreztem (nem volt mód stikafotóra sem), csak az emléket őriztem meg nektek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr924546764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása