Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.25. 20:02 mijemaja

Szirupban sült körte ribizlivel

Címkék: körte édesség gyümölcsös desszert ribizli #összes

Érdekes, kellemes ízű édesség. Apátok megette az összest a tányérról: ez ugye jót mond nektek, vagy legalábbis annyit jelent, hogy nem negédes ez a körtés finomság.

Kb. fél dl vízbe teszek 2-3 szegfűszeget, egy darabka fahéjat, 2 ek cukrot (vaníliás cukor, vagy vaníliadarabka is jó bele) – majd ezt összeforralom.
Rádobom a félbevágott, magtól megtisztított körtéket, héjukkal felfelé, és addig sütöm, míg a végén egy kicsit megkaramellizálódik az alja, de még nem ég oda.
 
A körtéket tányérra teszem, a magház helyére ribizlit (piros vagy fekete áfonyát, szilvakockákat, meggykockát) teszek, és tálalom.
A képen egy kevés ribizlit összeturmixoltam, de díszíthettem volna tejszínhabbal is, nagyon finom (a Zakopánében evett lengyel körtéhez hasonlóan) vaníliás mártással, borhabbal is.
 
Almát is karamellizáltam már így, az is nagyon finom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr574546464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása