Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.28. 13:44 mijemaja

Citromos csirkesült avagy sticky lemon chicken Gordon Ramsay-től

Címkék: méz citrom sült fokhagyma szójaszósz főétel csirkemell kakukkfű csirkehús húsok borecet #összes gordon ramsaytől

Gordon Ramsay receptjét a The Sunday Timestól a Youtube-on át szakácskönyvéig, sok helyütt meg lehet találni. Finom – citromosan friss ízű, még keresztapátok szerint is egész jó, (bár Ancsi néni csirkemellét nem előzte le!!!!!).
Gordon szerint az arab sóban eltett citrommal még finomabb – majd egyszer úgy is kipróbáljuk.
Leírom nagyjából az alapreceptet.
Hozzávalók
-          GR egy csirkét vág szét (én megelégszem a csirkemellel is)
-          kis marék kakukkfű szálas is lehet a sütéshez
-          2 ek sötét szójaszósz
-          Finom sherry ecet, idehaza a borecet helyettesítheti2-3 ek
-          3 ek méz
-          1 citrom, 6-8 vékony karikákra vágva
-          1 csokor petrezselyem, aprítva tálaláshoz
-          3- 4 ek olivaolaj
-         
-          bors
 
Elkészítése:
 
1. GR a csirkedarabokat megsózva, borsozva 3-4 ek olívaolajon átpirítja, mellé vágja a vízszintesen vékony lapokra aprított fokhagymát, a kakukkfüvet, és a hússzeleteket a frissen sültek barna foltosságára pirítja.
 
2. Meglocsolja a húst a barna szójaszósszal, rálocsolja a finom borecetet, és a mézet is rákeni.
Forralja pár percig így, gyengéden buborékoztatva az öntetet, kb. a felére leforralja a borecetes mártást.
 
Hozzáadja a citromkarikákat, kevés vízzel felönti, és puhára pirítja a csirkét.
 
Tálaláskor megszórja frissen vágott petrezselyemzölddel.
Mellé zöldhagymás, tejszínes krumplipürét kínál, vajon párolt zöldbabot, zöldborsót.
Én a képen éppen vajas rizzsel tálaltam, de a krumplipüré tényleg nagyon jó hozzá….

 

Apátok nem szereti a csirkét, ha csirke van, nem eszi a mellét, és az így elkészített húsnál fel sem tünt neki, hogy csirkemellet eszik. S repetázik is belőle! vagyis ha Ancsi néni csirkemelle a No1, ez lehet a No2.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr784550791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása