Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.28. 16:15 mijemaja

Judithka töltött csirkecombjai

Címkék: gomba sült csirkemáj csirkecomb főétel töltött csirkehús húsok #összes judithkától

Lányok, ez Juditka olyan remeke, hogy karácsonyi batyus vacsoráinkra mindig ezt kérjük tőle. Tudjátok: Tamás hozza sült húsait, keresztapátok a békebeli rántott húsát, Dalma süt és Judith megsüti ezt a csirkecombot. Hogy valami nagy dolgot mondjak: apátok nem szereti a csirkehúst, de ebből két egymás utáni alkalommal tud enni, ami csirkénél már igen nagy kunszt.
Szóval ez a recept: CSALÁDI ÖRÖKSÉGETEK RÉSZE!!!
(Születésnapomra is ezt kérem tőle torta helyett!)
 
Judith kétféle töltelékkel készíti: egy gombás és egy májas változattal. Egyik jobb, mint a másik!!
 
Hozzávalók:  
-          8 db csirkecomb (egész),
-          25 dkg csirkemáj,
-          25 dkg gomba,
-          1 nagy fej vöröshagyma,
-          4 db zsemle,
-          só, bors, majoranna, pirospaprika, 1csokor petrezselyem zöld,
-          1dl tej,
-          5 db tojás
 
 Elkészítése:
 
A hagymát apróra vágom megdinsztelem,majd két részre osztom.
 
-          Az egyik feléhez hozzáadom a gombát és sóval, borssal pirospaprikával meghintve megfőzöm, amíg el nem fő a leve. Hagyom kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadok1 db nyers és 3db főtt apróra vágott tojást, 2db tejben áztatott zsemlét.
-          A májat elkaparom, és összekeverem a hagyma másik felével, 1 nyerstojással, sóval, majoránnával, borssal, 2db tejben áztatott zsemlével.
 
A két féle tölteléket még összekeverem apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd egyenként megtöltöm a csirkecombokat(4-et a gombás töltelékkel, 4-et a májassal).
 
Tepsibe teszem, kevés vizet és zsírt teszek alá, sót borsot, esetleg vegetát szórok rá, letakarom alufóliával, és kb. fél órát sütöm, majd a fóliát levéve róla tovább sütöm, időnként meglocsolom a saját zsírjával és addig sütöm amíg a bőre ropogós piros nem lesz. 
 
Krumplipürével, petrezselymes rizzsel, hagymás krumplival is nagyon finom.
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr684551001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása