Jól nézzétek meg, már gyerekkorotokban sem ittátok meg az igazi almalevet. A bolti 8-12%-os, fene tudja miből készült üdítő jöhetett, miközben ez a pohárban maradt.
Az elkészítése egyszerű:
- megreszelem (a nagylyukú reszelőn) az almát, üveg vagy porcelántálba teszem
- megszórom cukorral (mivel nem szeretem túl édesen, ezért egy kilónyi almára 2-3 ek számomra elég, az alma savanyúsága persze igényelhet többet is, kevesebbet is!!)
- hagyom, hogy levet engedjen
- tésztaszűrőn átszűröm.
- A levét üvegbe töltöm, hűtőbe teszem és megiszom, a reszeléket süteménybe teszem – akár tölteléknek, akár a tésztába.
Ezt tartósítószerrel el is tehetném, de annyit még nem készítettem, hogy ne ittam volna meg még úgy, hogy elfért a hűtőbe. Talán, ha lenne almafánk…