Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.31. 22:25 mijemaja

Házi almalé gyorsfogyasztásra

Címkék: alma gyümölcslé #összes

Jól nézzétek meg, már gyerekkorotokban sem ittátok meg az igazi almalevet. A bolti 8-12%-os, fene tudja miből készült üdítő jöhetett, miközben ez a pohárban maradt.
Az elkészítése egyszerű:
-          megreszelem (a nagylyukú reszelőn) az almát, üveg vagy porcelántálba teszem
-          megszórom cukorral (mivel nem szeretem túl édesen, ezért egy kilónyi almára 2-3 ek számomra elég, az alma savanyúsága persze igényelhet többet is, kevesebbet is!!)
-          hagyom, hogy levet engedjen
-          tésztaszűrőn átszűröm.
-          A levét üvegbe töltöm, hűtőbe teszem és megiszom, a reszeléket süteménybe teszem – akár tölteléknek, akár a tésztába.
 
Ezt tartósítószerrel el is tehetném, de annyit még nem készítettem, hogy ne ittam volna meg még úgy, hogy elfért a hűtőbe. Talán, ha lenne almafánk…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr284558180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása