Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.06.02. 01:22 mijemaja

Piros krumplifőzelék még Édestől:

Címkék: krumpli köret főzelék édestől aszódról #összes

 

Ezen a képen ugyan paradicsomos főzelék van, de paprikás-paradicsomos, vagyis duplán piros.                                                  Ezen a jobboldalin paprikás piros.
 
Piros akkor a krumplifőzelék, ha paprikával megpirosítom, vagyis zsiradékban oldott, jóféle édesnemes paprikát keverek ízesítésül a főzelékbe. Édes nagyon szerette így a főzelékeket, igazi menzán felnőtt gyerekként a fehérekért meg kellett nála küzdenem.
Aztán tessék: ahogy öregszem, elfogadom mindkettőt, és jómagam is felváltva készítem fehéren, aztán pirosan, vagyis paprikásan, és az előzőekben felsorolt krumplifőzelékek közül   bármelyik elkészíthető paprikával vagy anélkül.
 
A paprika bevitele a főzelékbe többféleképpen is megvalósítható, a sűrítés módjától függően:
 
1. ) ha piros rántással készítem: akkor értelemszerűen a zsemleszínű rántást félrehúzom, belekeverem a 4 főre 1 ek piros paprikát, jól elkeverem, és megy a piros rántás a főzelékbe (akár ebben van a hagyma, akár már benne fődögélt).
 
2. ) Ha habarom, akkor a piros paprikát úgy adom hozzá, hogy amikor felforr a főzelék, ráteszek a tetejére egy tk kacsazsírt, megvárom, míg megolvad, és arra szórom a paprikát, abban keverem el, aztán úgy keverem el magában a főzelékben. A faksznim ilyenkor az, hogy zsiradékban oldódik a paprika, és így viszem bele a főzelékbe az ehhez szükséges kevéske, és a főzeléknek egyébként igen-igen jó ízt adó kicsike kis zsiradékot.
 
Krumplifőzelék paprikás krumpliból:
Maradék paprikás krumplit egyszerűen besűrítek habarással vagy rántással, és kész is egy kis finom főzelék.
 
A képeken 1 ek zsíron 1 ek liszttel, egy aprózott vereshagymával hagymás-paprikás rántást készítettem.
Rádobtam a nyers, megpucolt, felkockázott krumplit. Elkevertem, fűszereztem: pár gerezd fokhagyma, só, 1kk bors, 1 kk őrölt kömény, 1-3 babérlevél kell hozzá.
Felöntöm vízzel, és puhára párolom. Egy pohár joghurtot keverek el benne, amikor lehúzom a tűzről.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr914560504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása