Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.06.10. 19:44 mijemaja

Fügék a villányi szőlőkből Ibi aszalásával

Címkék: füge tartósítás aszalás #összes villányból ibitől Ibitől

Azt Mondják, Villány a magyar Mediterránum. Tárgyi bizonyíték erre a szőlőnkben beérő füge: nézzétek, én is gyönyörködöm benne, és eszem is, eszitek is…
Ebből a fügéből teszek a sárgadinnye és a levegőn szárított finom sonka mellé pl.
 
Ibi ebből aszal – és finomabb ám, mint a bolti aszalt füge!
 
Füge aszalása:
-          Kiteríteni egy rácsra a verandára (Ibinek van rács is, veranda is),
-          levédeni egy vékony tüllfüggönyfélével a legyektől (azok is vannak)
-          aztán pár nap múlva betenni a vendégszobába, (világos, de nem tűzi a nap, szellős is), és hagyni ott száradni.
-          Időnként (eleinte naponta, aztán 2 naponta) át kell forgatni, és zamatos, puha fügét kapunk!
 
Szirupban is elteszi Ibi a fügét, ám az egy másik recept.
Talán, ha nyugdíjas leszek, a villányi szőlőhegyen fogok én is fügét aszalni…
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr164577326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása