Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.06.10. 23:01 mijemaja

Hamis túrópuding Édes után azaz túrós tejbegríz formázva

Címkék: édesség túró citrom desszert puding búzadara #összes

Gyors, olcsó, jó – ez melyik bolt szlogenje? Mindegy, ez a hamis puding biztosan ilyen, mert egy szegény özvegyasszony gyors édessége falánk, édesszájú gyermekeinek, tehát gyors (kevés ideje volt Édesnek), olcsó (idejéhez hasonlóan kevés pénze) és finom (elvégre elismerten jó szakácsnő volt!).
 
Hozzávalók:
-          25-30 dkg túró,
-          1 tojás sárgája
-          Egy citrom reszelt héja és leve,
-          1-2 vaníliás cukor
-          Ízlés szerint cukor
-          1-2 ek rétesliszt, 4-5 ek búzadara)
 
Elkészítése gyors és egyszerű:
 
1. Tálban összekeverem a villával széttört túrót a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral, ízlés szerint cukorral (nem teszek sokat, csak 2-3 ek cukrot, mert majd a végén, a vízzel átöblített formába öntés előtt kóstolok, s ha kell, utána édesítem magunknak!).
Ráreszelem a citrom héját, aztán felvágva belefacsarom a levét is.
Hozzáadom a búzadarát, rászitálom a pár ek lisztet.
 
2. Pihenni hagyom egy negyedórát, szívja meg magát a gríz.Végül ezt a homogén túrós-darás masszát elkeverem 4 dl tejben.
Beleöntöm a nyeles tejforralóedényembe.
 
3. Tűzre teszem, kevergetve felforralom – csak pár percre hagyom bugyogni. Végig keverem, mert könnyen letapad és vagy csomósodik, vagy leég, egyik sem jó!
Ha kész, leveszem a tűzről keverem még, ne bőrösödjön a teteje, megkóstolom, kell-e még hozzá cukor.
 
4. Kivizezett formába öntöm a túrós darapudingot.
Ha kihűlt, kiborítom, és mindenféle öntetekkel esszük. (Csokis öntet, karamelles öntet, vaníliás sodó, borsodó, gyümölcsrösztivel, amit piros gyümölcsből karamellizálva, rummal összeforralva készítek. (Pl. készítem áfonyából, szederből, szilvából is, minddel finom!!)
 

Nézzétek meg: igazán mutatós édesség, nem?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr734577707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása