Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.10. 17:52 mijemaja

Abált szalonna villányi vacsoraként

Címkék: reggeli krumpli vacsora egytálétel lilahagyma abált szalonna #összes Villányból Ibitől

ab01.JPG     Tudjátok, a villányi vacsorának három eleme van: a héjában sült krumpli, az egészben hagyva felvágott, besózott, jóféle villányi lilahagyma és finom füstölt szalonna.

Ha a füstölt szalonnát kicserélem házi abált szalonnára, de marad társául a héjában sült krumpli és a sózott egybehagyma – akkor kapjuk ezt a finomságot.

Keresztapátok emlékszik rá, hogy Ibi a fagyasztóban tartotta az abált szalonnát, onnan metszett a vacsorához belőle.

Rákérdeztem Ibire, mire emlékszik a „fagyott szalonnából”, s kiderült, azért tartotta ott a fagyasztóban a szalonnát, mert egyrészt így finomabb volt, másrészt tovább elállt.

Ami meglepő, ez a rusztikus parasztétel nektek is ízlik! (Vagy nem is meglepő, hiszen csupa tiszta alapanyag, tiszta egyszerű és összeillő íz kerül a tányérotokra…)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr864642931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása