A tyúkpörkölt igen ízes, nagyon finom a belőle készített rizses hús is.
Egyszerű az elkészítése – hiszen már kész pörkölt.
- Csak megfőzöm a rizst,
- összekeverem a pörkölttel,
- és vagy átforrósítom az edényben, vagy a előmelegített sütőben összemelegítem 15-20 perc alatt.
Ehhez a tyúkhúst kétféleképpen készítem elő:
- ha aprólékból van a pörkölt, egyben hagyom (a képen bemutatott esetben így tettem).
- ha nagyobb darabok is vannak, szívesen felaprítom: A húst lefejtem, apró csíkokra vágom, így keverem össze a szaftot, a húst és a rizst, s így forrósítom össze az ételt. Ezt azért is szeretem, mert keresztapátok, aki a csirkének csak a mellét hajlandó megenni, simán megeszi az összeaprított combját, apátok meg, aki csirkemell-ellenes, szintén simán megeszi a felaprított mellehúsát a rizses húsban… Tinkám, te pedig megeszed így a pörköltet, amit egyébként nagyívben kerülsz…