Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.10. 17:53 mijemaja

Rizses hús tyúkpörköltből

Címkék: tyúk egytálétel főétel húsos csirkehús húsok #összes Édestől Aszódról

rizs01.JPG
A tyúkpörkölt igen ízes, nagyon finom a belőle készített rizses hús is.

Egyszerű az elkészítése – hiszen már kész  pörkölt.

- Csak megfőzöm a rizst,

- összekeverem a pörkölttel,

- és vagy átforrósítom az edényben, vagy a előmelegített sütőben összemelegítem 15-20 perc alatt.

 

Ehhez a tyúkhúst kétféleképpen készítem elő:

  1. ha aprólékból van a pörkölt, egyben hagyom (a képen bemutatott esetben így tettem).
  2. ha nagyobb darabok is vannak, szívesen felaprítom: A húst lefejtem, apró csíkokra vágom, így keverem össze a szaftot, a húst és a rizst, s így forrósítom össze az ételt. Ezt azért is szeretem, mert keresztapátok, aki a csirkének csak a mellét hajlandó megenni, simán megeszi az összeaprított combját, apátok meg, aki csirkemell-ellenes, szintén simán megeszi a felaprított mellehúsát a rizses húsban… Tinkám, te pedig megeszed így a pörköltet, amit egyébként nagyívben kerülsz…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr164642896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása