Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.11. 21:33 mijemaja

Meggyes mákos palacsinta mákos öntettel

Címkék: meggy mák sütemények desszertek palacsinták #összes

palb01b.JPGPár szem meggyet (vagy meggybefőttet) öszeturmixolok.

A darált mákot porcukorral keverem össze, belekeverem a meggypépbe. Fűszerezem reszelt citromhéjjal, kevéske rummal, s bármilyen kandírozott gyümölcs jó bele (még a zselés szaloncukor is!).

Érdemes egy percre összepöffenteni a tűzön, de így is jó magában. Jóízű nagyon ez a mákos meggyes töltelék, és nincs is vele sok babra! 

palb02.JPGHozzávalók:

- 1-2 dl mák darálva

- 1-2 ek porcukor

- 1 citrom reszelt héja,

- 1 ek rum

 

Mákos öntethez valók:

- Darált mákból egy fél pohárnyit veszek

- 1-2 ek porcukor kell édesíteni

- Esetleg 1 tojássárgája

 

- 1 vaníliás cukor

- Nagyobb csipet őrölt fahéj és kisebb csipet szegfűszeg

- 2 lapos ek vaníliás pudingporhoz 2 dl tejet veszek -

- A végén keverek hozzá egy diónyi vajat is

 

Elkészítése:

Összekeverem a mákot a porcukorral, a vaníliás cukorral (lehet belecsöppenteni a tojásba pár csepp vaníliaaromát!!), a vaníliás pudingporral, a szegfűszeggel, fahéjjal, tojássárgával.

Lassan belekeverem a tejet, hogy szép sima legyen, és felteszem a tűzre.

Ne hagyjátok ott, először csak összeáll kis csomókba, aztán rögtön odaég az alja, (Brrrr! A lekozmálásán már túl vagyok, ti kerüljétek el!).

Teljesen összepöfögtetem, rászámolok egy percet keverés közben, (tudjátok, a lisztíz elkerülése végett!), aztán lehúzom a tűzről, és belekeverek egy darabka vajat.

A palacsintákat megsütöm.

Meggyes-mákos péppel megkenem, felgöngyölöm, tányérra teszem.

Az öntetet hidegen öntöm köré – úgy finom. Bármilye más öntettel, pl. egy finom karamelles meggyrösztivel, borsodóval - szuper! Tejszínes diómártással se rossz.

A legalsó képeken narancsokat turmixolok össze egy mangóval, azt adtam a palacsinták köré. Azt hiszem, nagyon szeretem a palacsintát, mert így is igen jónak találtam...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr224646423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása