Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.11. 21:11 mijemaja

Sárgabarackos palacsinta

Címkék: csokoládé sütemény barack likőr csokipuding desszertek palacsinták #összes

palc01.JPG

A palacsintákat megsütöm, és egyszerűen ecsettel átkenem valami gyengített, édes likőrfélével (ezeket éppen kökénylikőrrel magamnak, Irénkének készített eperlikőrrel nektek). Feltekerem, és ízesítem, díszítem őket a sárgabarackkal.

- A sárgabarackokat (friss gyümölcs híján a befőttet, az is jó) összeturmixolom egy kis gyümölcslével. Majdnem olyan lesz, mint a sárgabarack dzsem, de abból az a fajta, ami éppen elkészült, szóval friss, aromás.

- Készítek csokikrémet, pudingot vagy csokiöntetet.

- A feltekert palacsintát csíkosan leöntöm felváltva az igazi barackpéppel és a csokifélével.

- Végül félbevágott, mag nélküli barackkal díszítve tálalom.

-  Ha tejszínhabbal megkoronázom, akkor pazar lakoma!

Ha valaki ügyesen flambírozik, akkor ezeket a palacsintákat tegye egy jénaifélében a forró sütőbe, s ha már tűzforrók, vegye ki, és egyik kezében a gyufával, másikban a pálinkásüveggel öntse le egy loccsintásnyi barackpálinkával őket, s gyújtsa meg de gyorsan. utána az íze!!!.... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr974646467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása