A palacsintákat megsütöm, és egyszerűen ecsettel átkenem valami gyengített, édes likőrfélével (ezeket éppen kökénylikőrrel magamnak, Irénkének készített eperlikőrrel nektek). Feltekerem, és ízesítem, díszítem őket a sárgabarackkal.
- A sárgabarackokat (friss gyümölcs híján a befőttet, az is jó) összeturmixolom egy kis gyümölcslével. Majdnem olyan lesz, mint a sárgabarack dzsem, de abból az a fajta, ami éppen elkészült, szóval friss, aromás.
- Készítek csokikrémet, pudingot vagy csokiöntetet.
- A feltekert palacsintát csíkosan leöntöm felváltva az igazi barackpéppel és a csokifélével.
- Végül félbevágott, mag nélküli barackkal díszítve tálalom.
- Ha tejszínhabbal megkoronázom, akkor pazar lakoma!
Ha valaki ügyesen flambírozik, akkor ezeket a palacsintákat tegye egy jénaifélében a forró sütőbe, s ha már tűzforrók, vegye ki, és egyik kezében a gyufával, másikban a pálinkásüveggel öntse le egy loccsintásnyi barackpálinkával őket, s gyújtsa meg de gyorsan. utána az íze!!!....