A sült banán a kedvencetek – a palacsintát is szeretjük, hát, összeházasítottuk őket, és ízletes lett ez a frigy.
Hozzávalók:
- Egy palacsintához majdnem egy egész banán kell (kevés a fél, átsütve valahogy kevesebb lesz)
- Összesen 5 dkg vaj
- Porcukor
- Egy mangó, egy narancs és esetleg egy alma az öntethez
Elkészítése:
1. Kisütöm a palacsintákat
2. Megsütöm egy jó vastag serpenyőben a kiolvasztott vajon a félbe vágott banánokat, szép pirosra
3. A banánokkal megtöltöm a palacsintákat, felgöngyölöm őket, tányérra teszem
Elkészítem az öntetet:
- összeturmixolom a megpucolt, felvágott mangót a narancs levével
- ha almát is használok, azt ici-pici vízben megpárolom, úgy turmixolom össze a mangóval (tudjátok, a szokásos intelem: kiadósabb, és még az intenzív mangóízt is savanykásabbá mérsékli)
Az öntet így tökéletes, ahogy van, de ha van kedvem, egy kis lábasban egy kis rummal összeforralhatom – úgy kevesebb lesz a vitaminja, de pikánsabb lesz az íze…
A megtöltött palacsinta köré kanyarítok a mangóöntetből és tálalom.
Persze ebben a sült banán és nem a mangóöntet a lényeg!
A vajon átsütött félbevágott banánokat lehet magában enni, jégkrémmel enni, vagy jégkrémmel palacsinta töltelékként használni.
Ráteszem a megsült banánt a palacsintára, összetekerem. Rácsurgatok olvasztott keserű csokit, mellé nyomok tejszínhabot, és ha fokozni akarom, akkor kerül mellé vaníliás fagyi vagy vaníliás jégkrém egy kanálnyi.
Jól néz ki, finom, kalóriadús. A banán viszont sok fontos anyagot tartalmaz, potasszium van benne, ami igen kevés ételben van, viszont nagyon kell a sejtjeinknek. Néha muszáj enni, nem?