Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.13. 21:44 mijemaja

Barackos csirkemell Judithkától

Címkék: gyümölcs sült sajt tejföl főétel csirkemell őszibarack húsok #összes Judithkától

barackoscsirkemell1.JPGbarackcsirkemell2.JPGJudithka így készíti a barackos csirkemellet, ez az ő receptje – és meglepő módon nálunk még a pasasoknak is bejött!

Hozzávalók:

-          2db csirkemell filé,

-          1 doboz őszibarack konzerv,

-           só, bors, vegeta,

-          15dkg trappista sajt,

-          2dl tejföl,

-           kevés oliva olaj,

-          1 tojás.

Elkészítése:

1. A csirkemell filéket vékonyra szeletelem, a barackot szintén, a sajtot lereszelem.

A csirkemelleket bepácolom, (az olivát összekeverem, sóval, borssal, vegetával), legalább fél napot hagyom állni a pácban.

2. Forró serpenyőben kérget sütök a husira.

barackcsirkemell3.JPG3. Tányérra teszem, előveszem a barackot és a reszelt sajtot.

4. Lerakom hőálló edény aljára a husi egy részét, ráteszek a barackból, és megszórom reszelt sajttal, újra husi, barack és sajt, a tetejét husival zárom.

5. A maradék sajtot összekeverem a tejföllel, tojással, és ezt kenem rá.

6. Lezárom alufóliával, hideg sütőbe teszem, aztán kb. 20 percig sütöm-párolom,  ezután leveszem a fóliát és addig  sütöm míg a teteje meg nem pirul.

7. Rizzsel, vagy krumplipürével tálalom.

Amikor készítettem, gyanakodtam arra, hogy ezt sem az apátok, sem keresztapátok nem eszi meg mert az édes-sós keveréket. Így aztán nem egy nagy jénai tálban készítettem el ezt a barackos csirkemellet, (kicsiben elkészítettem volna, de nincs), ezért ezeket a kis szuflés kerámiatálkákat használtam fel a készítéshez.

Így helyes egy emberes adagokat kaptam.

Érdekesség: keresztapátoknak ízlett. Igaz, a hús alá, és a tetejére is, a mártás alá tettem egy-egy csík backamadarasi füstölt szalonnát, és az nagyon jót tett neki, még ti is észre vettétek, hogy a barack nem édes volt ebben az ételben, csak egzotikus gyümölcsízt adott a húsnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr694655746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása