Görögországi utazásokon kaptam rá a vegyes káposztákra – s azok friss, nyers, besózás nélküli – reszelés után azonnali!!! - kínálására. Odahaza a galgamenti tót Édes éppúgy sózta, mint a sváb Paula mama Villányban. Tehát utazásaim hozadéka a szabadság: a saláták szabadsága, szinte bármi összehozható, akár sózva, akár nem, s ehető ami friss, ropogós, egyszerű kis öntettel – a jóízű ételek, beszélgetések mellé.
Ez egy ilyen kis tarka finom semmiség, csak azért fotóztam le nektek, hogy lássátok: a saláták sokfélék, és mindig lehet rögtönözni azokkal a zöldségekkel, amik odahaza vannak.
Hozzávalók:
- frissen felvágott fejeskáposzta
- reszelt sárgarépa
- nagyobb kockákra vágott színes paprika (piros, zöld, fehér – de csíkokra is vághattam volna)
- igazi görögös öntet: egy citrom leve, ½-
- Ha oregánót is morzsolok bele, Hellászban érezhetjük magunkat!
A hozzávalókat összekeverem és tálalom.