Halas idő következik ránk: rájöttetek, hogy a haj-bőr-köröm „szépségétele” a halacska. A vitamin, provitamin, kalcium, omega-3, szabadgyököket megfogó telítetlen kötések, szóval a hal egészséges – és jó koleszterin van benne! Koleszterindiétában az egyik legfontosabb táplálék - tehát halazni fogunk mostantól
Ez egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis különleges ízhatású finomság.
1. Kell hozzá a korianderes szósz:
Hozzávalók és elkészítése:
A turmixgép, mert azt veszem elő, és egyből abba pakolom a következőket:
nagy csokor friss koriander- összevágom előtte
2-3-4 gerezd fokhagyma (vagyis ízlés szerinti mennyiségű) összenyomva
Egy kisebb fej vöröshagyma beleaprózva
Mindenféle zöldfűszer (együtt kb. akkora térfogattal, mint amennyi a korianderzöld): bazsalikom, petrezselyemzöld, tárkony, kapor, borsikafű, és a grúzokra tekintettel kell bele egy marék összevágott dió
só, frissen darált fekete bors, egy nagyobb (két kisebb) citrom friss leve
Kell hozzá olaj, akár dióolaj, akár olíva egy dl - Tálba rakom mindezt és az egészet összeturmixolom.
2. A halacskákat ezzel a savanykásolajos-korianderes szósszal teljesen átkenem. Nem sózom, van elég fűszer a szószban.
3. Pácolom benne 2 órától 24 óráig.
4. Sütőben 20-25 perc alatt, egyszer átfordítva megsütöm a pácban.
5. Kiveszem, tálalom.
Magában is finom, kikanalazva tálalhatom a hal mellé, - de finomabb, ha 1-2 ek tejszínt keverek a szószhoz, összeforrintom, és így tálalom a hal mellé finom mártásként.
Díszíthetem korianderzölddel, ha még maradt…
A legalsó képen ott a kanálban a mártás, és a halat épp krumplifőzelékkel tálaltam nektek: nagyon jól fogadtátok!
Szerintem érdemes a szeretett főzelékeinket minél gyakrabban, akár a megszokottól eltérően is fogyasztani.