Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.13. 21:24 mijemaja

Korianderben pácolt és sütött tengeri hal

Címkék: dió halak sült főétel koriander #összes

koriandereshal1.JPG

koriandereshal2.JPGHalas idő következik ránk: rájöttetek, hogy a haj-bőr-köröm „szépségétele” a halacska. A vitamin, provitamin, kalcium, omega-3, szabadgyököket megfogó telítetlen kötések, szóval a hal egészséges – és jó koleszterin van benne! Koleszterindiétában az egyik legfontosabb táplálék - tehát halazni fogunk mostantól

Ez egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis különleges ízhatású finomság.

1. Kell hozzá a korianderes szósz:

Hozzávalók és elkészítése:

A turmixgép, mert azt veszem elő, és egyből abba pakolom a következőket:

nagy csokor friss koriander- összevágom előtte

2-3-4 gerezd fokhagyma (vagyis ízlés szerinti mennyiségű) összenyomva

Egy kisebb fej vöröshagyma beleaprózva

Mindenféle zöldfűszer (együtt kb. akkora térfogattal, mint amennyi a korianderzöld): bazsalikom, petrezselyemzöld, tárkony, kapor, borsikafű, és a grúzokra tekintettel kell bele egy marék összevágott dió

só, frissen darált fekete bors, egy nagyobb (két kisebb) citrom friss leve

Kell hozzá olaj, akár dióolaj, akár olíva egy dl - Tálba rakom mindezt és az egészet összeturmixolom.

korandereshal3.JPG2. A halacskákat ezzel a savanykásolajos-korianderes szósszal teljesen átkenem. Nem sózom, van elég fűszer a szószban.

3. Pácolom benne 2 órától 24 óráig.

4. Sütőben 20-25 perc alatt, egyszer átfordítva megsütöm a pácban.

5. Kiveszem, tálalom.

6. A sütőedényben visszamaradt mártást ott ne hagyjátok! Képzeljétek a mártásnak nincs is halíze!!

Magában is finom, kikanalazva tálalhatom a hal mellé, - de finomabb, ha 1-2 ek  tejszínt keverek a szószhoz, összeforrintom, és így tálalom a hal mellé finom mártásként.

Díszíthetem korianderzölddel, ha még maradt…

 

A legalsó képen ott a kanálban a mártás, és a halat épp krumplifőzelékkel tálaltam nektek: nagyon jól fogadtátok!

Szerintem érdemes a szeretett főzelékeinket minél gyakrabban, akár a megszokottól eltérően is fogyasztani.

koriandereshal4.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr934651394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása