Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.13. 22:14 mijemaja

Mentatea

Címkék: ital tea menta gyógynövény gyógytea #összes Egyiptomból Irmanénitől

mentatea1.JPG

mentatea2.JPGA mentából hébe-hóba főzött Édes is, de igazán sokat Irma néniéknél ittam Aradon. Irma néni zágoni  édesanyjától szokott rá, aki nagy tudója volt a gyógyfüveknek (igazi „javasasszonyként”, mindent fűvel-fával gyógyított, azzal nevelte fel mind a hét gyermekét. Amikor Zágonban jártunk, a régi kert teli volt mezei virágokkal, gyógynövényekkel…Persze Ceaucescu is sokat tett azért, hogy Irma néni mentateát főzzön: szinte nem volt tea akkortájt a boltokban. (Más se nagyon volt…)

Egyiptomban viszont szinte mindenki issza a mentateát!

Szóval borsmenta leveleket leszedem, szárítom, egy vászonzacskóban tartom, és abból teszek a zubogó vízbe. Azonnal elzárom, lefedem 8-10 percig, leszűröm, és megisszuk.

(Ha leforrázom a zubogó vízzel – az is jó, sőt!)

Ha van friss menta, közvetlenül tálalás előtt teszek egy-két ágacskát a poharatokba, hogy még illatosabb legyen nektek. -  Frissítő hatása van, tisztítja a fejet. Szoktam emiatt citromfűvel is kombinálni!

Ha korán teszem a mentateához, – pár perc és megbarnul a friss menta, illata is csökken, de szemre végképp nem szép.

                     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr814655807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása