Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.14. 12:44 mijemaja

Borjú hagymásan például borjúfelsál hagymásan

Címkék: hagyma főétel párolt húsok #összes borjúhús

borjúhagymásan.JPGMióta megnőttetek, elfogadjátok, hogy nemcsak kivénhedt, a vágóhídra önként és meghalni akaró marhahúst eszünk, s ha hozzájutok, ehetünk borjút is.

A combja a felsál nagyon jó erre a készítési módra, még Zoli, a péceli hentes ajánlotta, hogy ő is így készíti. A módszer lényege: só, bors és sok hagyma, na meg a párolás. A párolás a koleszterinszegény diétának alapeleme – igen egészséges!!!!

Hozzávalók:

egy darab felsál, 50-60dkg (nem baj, ha nagyobb, a maradék hidegen szeletelve is jó!)

3-5 hagyma (mérete válogatja), ha van itthon, zöldhagymát szeretek belevágni

Zoli nem mondta, de egyetlen fokhagymagerezdet belecsempészek

Só, bors, kevés olaj, kis víz vagy száraz fehér bor, zöldfűszernek lestyán

Elkészítése:

A felsált sózom, borsozom és átforgatom egy kis zsiradékon.

A zsírján aprózott zöldhagymát fonnyasztok, majd kevés folyadékot (elég a sima víz, ínyencek egy kis pohár chardonnayt, rajnai rizlinget is öntögethetnek több részletben) aláöntve puhára párolom a húst.

A vége felé egy kis zöldfűszert (lestyánt, citromfüvet) beleszórok, azok illatától, aromájától finomabb lesz a hús.

Végül tálra szedem a hússzeleteket, a szaftját egy kis lisztes tejjel besűrítem, összerotyogtatom. (A mártás sokat javul egy kis zöldfűszerrel, akár a lestyán, akár petrezselyemzöld, kapor kerül bele.)

Tálalása: 

Külön tálalom a húst és a mártást, mert a hús egy részét natúr felsálként feltétként esszük.

Akinek pedig kedve van, mártásával, krumplipürével eheti.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr374656341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.