Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.22. 22:53 mijemaja

KIWANO idehaza szarvasdinnye a Tesco-ból

Címkék: gyümölcsök egzotikus #összes kiwano

kiwano1.JPG

kiwano2.JPGEgy szelet édes tüskés uborka a Kalahári sivatagból? Hát, ez még kérdésnek is jól hangzik. Ezt a soknevű kiwanot hívják angol paradicsomnak, melanonak, szarvas dinnyének is, pedig voltaképpen uborka, a tökfélék családjából. Kúszónövény, s mint a tök, nagy levelei vannak, szőrös indái, kocsányai, rücskös uborkás termései.

A vastag héja nem ehető, de a húsa (a képen láthatjátok, ez az áttetsző, zöldes, kocsonyás zselészerű valami) és a magja fogyasztható, (bár a dinnyemag-méretű, fehér  magja, mint az uborkáé: segíti az emésztést, viszont elég íztelen).

A húsa semleges szagú, savanykás ízű, talán fiatal tök egy kis sárgadinnyével.

A héja először zöldeskék, zöld, s ahogyan érik, sárgul – akkor ehető, ha már a rücskök körül is teljesen besárgul. Utóérik, de éretten nem áll el sokáig, tottyad, és savanyodik, mint ahogy az uborkáknál is előfordul.

Felezzük, aztán félbe-harmadba vágjuk, és szép komótosan elszopogatjuk, vagy kikanalazzuk. Felkarikázva mutatós a gyümölcssaláta tetején, a magocskás, savanykás leve húsok mellett éppúgy elfér, mint egy-egy gombóc fagylalt, jégkrém mártásaként.

Ha szépen akarjuk tálalni, a félbe vágott, még inkább a hosszában felezett gyümölcshéjba visszatehetjük a kiwanot, vagy pl. a joghurttal elkevert borsos, fokhagymás kiwanot, mint pikáns és méregdrága de finom grillköretet…

 

Állás közben utóérik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr874671830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása