Fannival mindketten imádjuk a káposztás sütit! Amikor Dalma ezt a káposztás bélest sütötte, akkor odaültünk a béles mellé, kiszedtük az összes káposztást és megettük…
Dalma megírta a receptjét is, íme:
Hozzávalók:
25 dkg margarin
1-2 ek ecet
2 tk só
bors
30 dkg liszt
tetejére 1 db tojás
töltelékhez:
1 ek zsír
1 ek só
A tészta hozzávalóit összegyúrom, téglalap alakúra nyújtom, feltekerem, utána lelapítom. A kapott téglalap rövidebb oldalait megfogom és középre hajtom, majd félbe.
Fóliába tekerem és 2 órát pihentetem hűtőben, de közben kétszer kinyújtom és 3 rétegűre hajtom.
Amíg pihen a tészta megcsinálom a tölteléket.
Legyalulom a káposztát, besózom és kicsit hagyom hogy kieressze a levét. Kinyomkodom a maradék levét és zsíron ízlés szerint borssal (jó sok borssal! Úgy finom!) lepirítom.
A tésztát (2-
Ha ismét üres tésztás részhez érek elvágom és ismét káposztát rakok rá majd feltekerem. Így folytatom amíg el nem fogy a tésztám.
A hosszú csíkokat igény szerint 5-6 centisre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Felvert tojással megkenem (előmelegített) sütőbe teszem és kb. 170 fokon (hő légkeveréses) 30 perc alatt készre sütöm.
Dalma jött hozzám beteglátogatóba, és újra hozott ebből a káposztás bélesből (tudja, mennyire ízlett nekünk!), gyorsan lefotóztam, mielőtt elfogy…A minőségét jelzi, hogy az idei karácsonykra is ezt kértük tőle, s amikor szétosztottuk egymás közt a maradékokat, ebből kettő darabka jutott családonként, és sunnyogtam picit, mert adtam keresztapátoknak is, s az ő részét elhoztam magunknak (úgysem eszi a káposztát), de Dorisz is kereste a Laci bélesét, mert ugyanezen elv szerint ő szívesen megette volna azt a két kis káosztás bélest. Nem is dícsérem tovább, ez egy jó recept, finom süti!