Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.24. 22:30 mijemaja

Kis sós kifli Dalmától

Címkék: kelt élesztő vaj borkorcsolya sós sütemények #összes Dalmától

kiflisósdalma.JPG

Dalma sütötte ezt a finomságot egy kis családi beszélgetéshez. Ez nemcsak finom, hanem határozottan kiadós, egyszerű – és szerintem viszonylag olcsó sütemény. Igazi traccspartira való, „csajos beszélgetésekhez” éppúgy, mint egy kis fröccsös nyári délutáni férfias kártyapartira, szóval borkorcsolyának ideális!!!! A köménymag szuper egészséges, a szezámmag kalciumforrás, a lenmag csökkenti a rossz koleszterinszintet, érdemes beszórni vele a kifliket!!!!

Dalma receptje a következő volt:

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg olvasztott vaj a tésztához, és kb. 5 dkg olvasztott vaj a megkenéshez
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 1 tojás a kenéshez
  • igény szerint kömény, szezámmag, tökmag, reszelt sajt

 A tejet az élesztővel és a cukorral elkeverjük, megkelesztjük. A lisztet átszitálom egy tálba, hozzáadom az élesztőt és a 6 dkg vajat, majd lágy kelt tésztát készítek. 6 cipóra osztom és 15 percig pihentetem. Ha megkeltek a cipók lisztezett deszkán kör alakúra nyújtom majd cikkekre vágom (ha nagyobbakat akarunk akkor 6 ha kisebbeket akkor 8-10 cikkre). Megkenem az olvasztott vajjal, ha valaki sósabban szereti akkor még megszórom egy kis sóval és feltekerem őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket és még egy órát kelesztem. Felvert tojással megkenem és rászórom a magokat. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 170 fokon (hő légkeveréssel) 15 perc alatt készre sütöm. Sokáig eláll.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr164676140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása