Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.09.03. 23:46 mijemaja

Körteleves vérszilvával készítve és yucca virággal tálalva

Címkék: körte szilva gyümölcs levesek vérszilva #összes gyümölcskrémleves

vérszilvaleves3.JPG

vérszilvaleves4.JPGAz édes kásás körte és a savanykás, húsos vérszilva együtt egy kis citromhéjjal fahéjjal megbolondítva – cukor nem is kell hozzá, ha a körte önmagában elég édes!

Fűszerek: fahéjrúd, szerecsendió csipetnyi belereszelve, szegfűszeg – érdemes a kicisket (szegfűszeg) teatojásba tenni!

A hozzávalók láthatóak: fele körte, fele szilva kell hozzá optimális esetben, de ne féljetek az arányoktól, minél több a szilva, annál savanykásabb és setétebb, minél több a körte, annál édesebb és rózsaszínesebb. Minél több a körte, annál több citrom is kell hozzá – a sok szilvához nem is nagyon kell (a héja reszelve az ízével gazdagít), ám ha több a körte, citromos vízzel védem a barnulástól, vagyis belefacsarom a levét még a körte pucolás előtt.

Felforralom és összeturmixolom, ha nem magoztam ki előtte, akkor rurmixolás előtt kell. Persze passzírozhatjátok is, akkor nincs magozás és nincs turmix sem - ennyi.

Egy egy csészényi csoda- yucca virággal tálaltam, mert akkortájt virágzik, amikor a vérszilva érik. (A yucca is egy-két hetet ad a fogyasztásra, szerencsére egyik-másik bokor eltér a virágzási idővel egymástól! Parféhoz fantasztikus!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr944753680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása