Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.09.03. 23:31 mijemaja

Vérszilva leves tisztán és egyszerűen

Címkék: szilva gyümölcs levesek vérszilva #összes Címkék gyümölcskrémleves

vérszilvaleves1.JPG

A vérszilvát meglelem, lelopikálom, (kicsit zavar, hogy az utcai díszfa ugyan mindenkié, de a termését privatizálom, de megfigyeltem, ha ott marad, csak lerohad, az utca és a főkert rossz gazda). Otthon alaposan átmosom.

A leves elkészítésénél egy alapelvem van: ami ennyire finom önmagában, ahhoz a lehető legkevesebbet kell adni, hogy önmaga maradhasson – vagyis csak víz, fahéj, kis méz és esetleg citromhéj kell hozzá.

Elkészítése ezért igen egyszerű:

A fazékba rakott szilvát felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi, fahéjrudat adok hozzá és 1-2 ek mézet.

Felforralom, aztán félrehúzom, lefedem.

Ha langyosra hűl, a fahéjrudat kiveszem (elmosom, szárítom, mert többször is felhasználható, akárcsak a babérlevelek!).

A szilvákat félbenyomom, a magot kiszedem. Tudom, előtte is kiszedhetném, talán tisztább kézzel, de ha a magját belefőzöm, jobb lesz tőle a leves. Benne viszont csak akkor hagyom, ha most egy kis tejes-lisztes sűrítéssel behabarom. – Ez hasonlít az Édes féle szilvaleveshez- és ha így készül, az egész szilvánál felkészülhetek/felkészülhettek a magokra.

Tinka kedvére viszont semmi liszt nem került ebbe a levesbe (apátok is jobban szereti így), csak simán összeturmixoltam.

Verbénával tálalom, ha van odahaza…

vérszilvaleves2.JPG

 

Ezen az alsó baloldali képen vannak a Lengyel utcai vérszilvafák terméssel megrakva gazdagon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr364753670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása