Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.06. 21:23 mijemaja

Montenegrói Tonhalas saláta a Kotori öbölből

Címkék: reggeli saláta halak tonhal előétel jégsaláta #összes radichio kenyérnélküli balkáni konyha Montenegró

tonhalsaláta Montenegró.JPG

Ez nontenegrói eleség volt.

Imádtam reggelente ezt enni, és most is könnyen készítem azóta is reggelire, mert hamar megvan, jóízű és nemcsak könnyű enni, hanem egészséges is. Tudjátok: Pompeius óta tudjuk, navigere necesse est, vagyis hajózni muszáj – halat enni éppúgy. Érszűkület, agyvérzés megelőzésére, omega3 zsírsavak bevitelére, értisztításra stb. Nem könnyű jó halételt találni annak, aki nem nagyon szereti a halat – hát ez a saláta még nekem is bejött!!!

tonhalas saláta Montenegróból.JPGKell hozzá egy laza zöld saláta: a sima fejes saláta, a jégsaláta vagy fodros valami, a zöld tölgysaláta, ilyesmi.

Kell egy kis liláspiros: radichio, piros tölgysaláta, érett barnás római saláta, vagy ha más nincs, egy kis lilakáposzta…

Répa finomra vágva, juliennre, zöldséghámozós hajszálvékony lapocskákra, szóval kicsire.

Pár szem olajbogyó

Egy tonhalkonzerv (akár olajban, akár sós vízben, mindegy).

Citrom, olívaolaj, só fehér bors összekeverve.

Mellé: igen jó egy kis paradicsom, uborka, és szép bele egy kis virág, körömke, muskátli, sarkantyúka…tavasszal ibolya, árvácska.

Elkészítése:

A képek magukért beszélnek: tépkedem a salátákat (rucolát is teszek bele ha van itthon, tyúkhúrt, porcsinkafüvet, gyermekláncfű levelét is – ez jól elviszi ezeket a vadsalátákat, észre sem veszitek, milyen sokféle finomság kerül egyetlen tányérotokra).

Összekeverem a citromlevet az olívaolajjal, beleforgatok egy kis borsot, sót, és ráöntöm,

Jöhet a halkonzerv, kibontom, villával kiszedem, lazán összeforgatom az egészet – és csak besöpröm a dicséreteket.

Apátok mindig kenyér nélkül eszi, és maximum egy szeletkével…ha elég sok benne a zöldsaláta és van mellé paradicsomkocka, akkor nekem is elmegy kenyér nélkül. Aki fogyni akar, az halat eszik zöldséggel, kenyér nélkül – annak ajánlom nagyon ezt a salátát!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr994823843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása