Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.14. 14:16 mijemaja

Cseresznyés (vagy meggyes) kocka Aszódról

Címkék: gyümölcsös piskóta desszert sütemények bögrés süti #összes Édestől Aszódról tót konyha

cseresznyés kocka1.JPG

Ez egy egyszerű, gyors bögrés süti. Édes egyik gyakran készített édessége. Főként tavasszal sütötte, amikor friss volt a meggy, a cseresznye. Nagyon üde tud ám a cseresznyével lenni! (s így megnézzük előtte, ne legyen  kukac abban a cseresznyében, amit megeszünk majd a sütiben…)

Hozzávalók:

- 1 bögre kristálycukor,

- 1 bögre liszt, (fele sima, fele rétesliszt, persze lehet sima is az egész, akkor 1-2 ek búzadarát keverek hozzá, hogy könnyedebb legyen a tésztája)

- 1 sütőpor,

- 4 tojás,

- 1/2 kg kimagozott cseresznye (meggy is lehet!)

Előkészítés:

-  Kimagozom a cseresznyét, a bögre lisztből egy laposabb evőkanálnyival beszórom

-  előkészítem a hozzávalókat

-  kikenem-kilisztezem a tepsit (vagy belevágok sütőpapírt, de általában kenek-lisztezek hagyományosan)

-  és bekapcsolom a sütőt, hogy előmelegedjen.

Elkészítés 6 képben:

cseresznyés kocka2.JPG

-   Egy nagy tálba beleütöm a tojásokat és hozzáadom a cukrot. Jól elkeverem. (1)

-   A sütőport elkeverem a liszttel, s ha nagyon szépen akarom csinálni, akkor beleszitálom a tojásos cukorhoz, de az is elég, ha egy fakanállal kevergetve hozzáöntöm.(2)

-   Jól összedolgozom az egészet.

-   Most jön a lisztes cseresznye, beleforgatom a masszába, (3-4)

-   Végül az egész cseresznyés masszát beleöntöm az előkészített tepsibe. (5)

-   Megszórhatom darált dióval, mandulával, mogyoróval, reszelhetek rá citromhéjat, stb. és beteszem az előmelegített sütőbe. (6)

-   Először pár percig hagyom a nagyobb hőfokon, 180 fok körül, aztán közepes tűznél 160 fok körül sütöm 30-35 perc alatt készre. (Addig nem nyitom ki a sütőt, aztán viszont jön a TŰPRÓBA! Ha tovább kell sütni, akkor sütőpapírral befedem a tetejét, nehogy megégjen.)

-  Hagyom az egészet a tepsiben kihűlni, és ott szeletelem fel kockákra, úgy könnyebb kivenni. Én szeretem még melegen porcukorral is megszórni!

cseresznyés kocka3.JPGMegjegyzem: Judithka gyümölcsös sütije szinte ugyanígy készül, (Édes nagyanyai hatása lehet!!) csak ő nagyobb adagban készíti, olajosan és így vélhetően nagyobb tepsiben süti…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr814847808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása