Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.19. 18:40 mijemaja

Hamis tamarindmártás télen azaz citromos szilvaröszti szilvabefőttből

Címkék: szilva gyümölcs citrom #összes édes mártás

hamis tamarind mártás szilvából.JPGA tamarindmártást először indiai étteremben etettétek meg velem, aztán vettem belőle üvegcsében (aranyáron) a Király utcai keleti boltban, a Nagycsarnok alatti ázsia-boltban vettem aztán szárított, celofánba csomagolt, s használat előtt kiáztatandó tamarindot is, végül a METRÓ-ban szembetalálkoztam az igazi tamarinddal. Olyan finom, hogy megesszük, kár a mártásba elhasználni.

A hamis tamarindmártás nem = az igazival, de funkciójában egész jó: savanykás, ízletes, különlegesen pikáns…Előveszem hozzá a szilvabefőttet: készítek belőle szilvalevest, és pár szilvából bármi finom süteményhez (pl. Ibitől kapott finom házi krémes mellé), szárazabb sült húshoz készítem ezt a savanya szilvarösztifélét. Hát, így készült a hamis tamarindmártás.

A 7-8 dl befőttes üvegben lévő szilvát levével együtt kis lábasba töltöm. Megszórom őrölt fahéjjal, kevés szegfűszeggel,morzsolok rá picinyke borsot is, aztán 1 ek rummal locsolom, ráreszelem egy citrom héját és belefacsarom a citrom levét, végül felforralom. (Nem hosszan forralgatom, épp csak buggyantom, mert az ízeket akarom összeszelídíteni.)

Átöntöm a turmixba, de nem az összes levével, csak kevéssel, hogy sűrűbb legyen. (A maradék levet lehűtve megisszuk, - finom!)

Épp egy kicsit turmixolom, hogy még daraboska maradjon.

Nagyon kellemes, pikáns, savanykás mártást kapok belőle! Szívesen készítem akár főtt hús és főtt krumpli mellé is. Fotózáskor viszont Ibi házi krémeséhez ettük - Keresztapátok szerint illett a krémeshez, pont a savanysága miatt. Szerintem is illett!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr394858004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása