Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.26. 10:32 mijemaja

Marinált feta vagy kecskesajt csípősen

Címkék: reggeli saláta olajbogyó kecskesajt előétel fetasajt aszalt paradicsom #összes csípős zöldpaprika

marinált feta csípős.JPG

Egy gyors döntés jó és azóta már sűrűbben ismételgetett eredménye ez a saláta, vagyis maradékhasznosítás szüleménye - de bevált és merem ajánlani bárkinek!

A sült paprikasalátámból maradt egyetlen darab a finom fűszeres ecetes-olajos levében – néztem, gondoltam, ez magában kevés,  el kéne használnom salátának. Hát ekkor dobtam össze ezt a salátát, amit azóta már többször is készítettem, mert igen ízlett nektek.

Keresztapátoknak fasírttal, sonkával adom, apátoknak főtt tojással, pirítóssal, nektek simán, vagy zöldsalátával, - finom.

Az alapja a marinált és fűszeres sültpaprika saláta leve, vagyis olaj, ecet, a paprika kisült leve, babérral, borssal fűszerezve. Érdemes egy kis zöldfűszert belemorzsolni (ha száraz), belevágni (ha friss). Nagyon illik hozzá az oregáno!

 

Egy szép üvegbe teszem a páclevet, s ebbe teszem a hozzávalókat:

-          Fetakockákat (kecske vagy aromagazdag juhsajt is jó!)

-          aszalt paradicsom csíkokat (nagyon jó bele!!!)

-          összevágott sült paprikát, nagyon picire aprítva, hogy mindenhová jusson belőle

-          s a csípős zöld paprikát felkarikázva

-          ha van olajbogyó (bármilyen, magos, üres, töltött), akkor az is kerül bele.

Ki ne hagyjam: apátok kedvéért 1-2-3 gerezd fokhagymát belesuvasztok, azt viszont mindig az ő tányérjára teszem! Ha átjárta a fűszeres, savanykás, olívaolajos pác íze, a fokhagyma nagyon ízletes tud ám lenni annak, aki szereti…

Lezárom, összerázom, és elteszem sötét és hűvös helyre. („Nagy tükrös” nevű spájzomba, de hűtő is jó.)

2-3 nap kell az ízek összeéréséhez, de utána igen jó!

Variációk, mert mindig azt nézzétek, mi van a konyhátokban, s abból mi harmonizál, mi egészíti jól ki egymást, és nem azt, éppen csak mi adható a recept szerint az ételbe:

-          ha kicsit keményebb avokádóm van, abból is belekockázhatok,

-          ha zsenge cukkini, abból is – csak jobb, zöldségesebb lesz tőle ez a saláta,

-          a belecsíkozott leheletvékony sárgarépa, (tudjátok, hajszálvékony julienne),

-          netán kovászolt sárgarépa is jó hozzá – persze az már mind egy újabb hidegsaláta…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr624871106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása