Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.26. 11:12 mijemaja

Tamás gyors majonézes krumplija GLOBUS majonézzel

Címkék: saláta krumpli hideg köret majonéz előétel lilahagyma hidegkonyha #összes majonézes saláta Tamástól

majonézes krumpli Tamás1.JPG

Jómagam a majonézt leggyakrabban magam keverem, aztán ízesítem, fűszerezem, citromlével savanyítom, úgy készítem azt a majonézes krumplit. Bezzeg Tamás!  nekiáll, összecsapja, és ugyanolyan finom. Ha van valami krumplimaradékom, 5 perc alatt a tányérján a saláta, és bármi hideggel kész a finom és gyors vacsora…

Tamás a következőképpen készíti.

majonézes krumpli Tamás2.JPG

  1. A  krumplit (héjában főtt vagy héjában sült)) felkockázza.
  2. egy kisebb lilahagymát igen apróra kockáz.
  3. A  hagymát elkeveri a krumplival.
  4. Csak és kizárólag GLOBUS majonézt használva a majonézzel a hagymás krumplit  elkeveri. (Megjegyzem: én vagy készítem a majonézt vagy én is csak globus  majonézt használok! Annyi félét kipróbáltam, egyik vacakabb, mint a másik, teli töltőanyaggal, E-féle tartósítószerekkel, maradtam a jól bevált glóbusnál. Globus májkrém és Globus káposzta illetve babkonzervek – ezeket használom a konzervek közül leginkább. Ezen felül még a kukorica és  vörösbab konzerveket fogadtam be a konyhámba. Megjegyzem, Tamás      krumplijához bármelyik hozzákeverhető – és egy más salátát kaptok babosan is, kukoricásan is, csak akkor hagyjátok picit összeérni az ízeket.)
  5. Nagyon opció, mert a saláta e-nélkül is teljes, de  ha van egy kis savanyú vagy kovászos uborka otthon, gyakorta beleaprít egyet.
  6. Fűszerezi: sóval és őrölt fejér borssal.
  7. Ennyi. Tálalja.

 

Tamás nem annyira, de ha én készítem ilyen egyszerűen a majonézes krumplit, akkor mindig belefacsarok a bors mellé egy kis citromlevet is. A héját is gyakorta belereszelem, pikánsabbá teszem. A reszelt citromhéj az, amitől egy-egy vendég megkérdezi: te hogy csinálod a majonézes krumplit, hogy olyan finom? A gyakorlottabbak kérdése: van benne citromhéj is?

Hát igen, van…

Megtaláltam édesanyám egy gyors feljegyzését a majonézes krumpliról, és ha megnézitek, ez biza Tamás gyors majonézes krumplija…

majonézes krumpli Édestől.JPGMajonézes krumpli

Meghámozott krumplit sós vízben megfőzöd, felszeleteled, hagymát apróra vágva beleteszed, ráöntesz majonézt, összekevered és kész is van. 

Ám ennek az a története, hogy Fanni első receptgyűjtésének is a dokumentuma, mert kérte Édestől, írja le, de aztán kevesellte, és kérte a részletesebb instrukciókat, de mert az édesanyám már nem írta le, hát saját kis – akkori ákombákomos- betűivel ezt is feljegyezte mellé:

majonézes krumpli Fanni leírása.JPGA KRUMPLIT HÁMOZVA MEGFŐZZÜK, SÓT TESZÜNK A VÍZBE.

HA KÉSZ, FELSZELETELJÜK. ZÖLDHAGYMÁT - VAGY SNIDLINGET - VÁGUNK APRÓRA. TEHETÜNK BELE SAVANYÚ UBORKÁT, SZINTÉN APRÓRA VÁGVA (FŐTT KUKORICÁT, FŐTT TOJÁST, VIRSLIT).

DE HA SIMA KRUMPLIT AKARSZ A SÓS KRUMPLIRA HAGYMÁT VÁGSZ,  MAJONÉZT TESZEL RÁ ÉS ÖSSZEKEVERED.

 

Istenem, gyermekeim régi szép gyermekkora…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr734871180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása