Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.26. 19:00 mijemaja

Tojással töltött sült paradicsom avagy sült paradicsom tojással - ahogy tetszik

Címkék: reggeli tojás paradicsom sült feltét vegetáriánus tojásétel #összes

tojás paradicsomban sütve1.JPG

Ez volt az első olyan sült paradicsom, amit meg tudtam etetni családunk férfitagjaival: a kivájt, fűszerezett paradicsomot először kicsit átpirítom, aztán tojással töltve, tejföllel leöntve megsütöm. Voltaképpen ennyi a recept. A tejföl bónusz, kihagyható, sajttal is helyettesíthető, juhtúrót, sonkakockát, szalonnakockát is szórhatok a tetejére.

Nagyon finom, nagyon vega – Taminak elmeséltem, s miatta teszem most fel gyorsan, had tudja elkészíteni odahaza. Remélem, a barátjának, Attilának is úgy ízlik majd, mint nekünk!

Hozzávalók: fejenként két paradicsomot és 2 tojást, 4 főre 3-5 dl tejfölt számítok, sót és borsot na meg esetleg petrezselyemzöldet használok ízesítésre, olajat a sütéshez.

tojás paradicsomban sütve2.JPGElkészítése:

A paradicsomok tetejét picinyt levágom, magját kikaparom (jó lesz köretbe salátához).

Olajat kenek/löttyintek bele. Vigyázat! Kevés kell nagyon, ha több, kifolyik a tojástól!!!!

Az edényt is bekenem kis olajjal, aztán megrakom a paradicsommal. Sózom, borsozom.

Lefedve elég magas tűzön pár percig pirítom. (Vagy az előmelegített sütőben pirítom lefedés nélkül.)

Levéve a fedőt, elzárom a tüzet, bekapcsolom a sütőt, had melegedjen elő. Addig én beleütöm a tojásokat a paradicsomokba. Megsózom, borsozom mindet.

Tejfölt elkeverem kis sóval, borssal, ha van petrezselyemzöld, kis füstölt sajt, az is elfér benne. – Ezzel a tejföllel leöntöm a paradicsomokat, ha bőven szeretem, ne sajnáljam – engem a bőséges használatában az korlátoz, hogy apátok nemigen szereti…

Sütőben rápirítom 25-30 perc alatt. Az a lényeg, hogy legyen kis barna foltos, mint a rakott krumplinál is.

Lehet egyesével, lehet egymás mellé ültetve egy jénaiban, lehet sütőben vagy – mint Tami-  minigrillben is készíteni!

tojás paradicsomban sütve3.JPGEhető magában, balzsamecetkrémmel, spenóttal, feltétként, salátával, stb.

Megismétlem: a tejföl bónusz, nem muszáj, a megpirult tojás önmagában is finom! Beleszórt zöldhagymával, szalonnakockával, sonkával, egy ráhajtott sajtszeletet rápirítva szintúgy!

Ezen a képen csorbókamártással tálaltam elétek (amit petrezselyemzöldből, vajon párolt, kis liszttel megszórt és kis tejjel felengedett csorbókából készítettem, és persze a végén összeturmixoltam).

A mártás (akárcsak a sóska vagy spenót, netán a rucolamártás is) kellemesen savanykás, kesernyés – nagyon illett a sült paradicsom édeskés füstösségéhez.

Utóirat: Tami telefonált, elkészítette - siker, Attilának is, neki is nagyon ízlik. Elkészítette az Édes féle "grenadírmarsot", a finom paparikás krumplistésztát is, mert amíg beszélgettünk itt róla, úgy megkívánata, hogy muszáj volt, ahogy hazaért...S Nagyon jó az is! 

- o - Azóta már Tami édesanyjával is beszéltem, ez a paradicsomban sült tojás mindennapi reggelijeik részévé vált, nagyon szeretik...Nagyon örülök neki!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr894871933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása