Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.03. 13:03 mijemaja

Rózsás teánk mályva hibiszkusz és rózsaszirmok valamint piros bogyósok gyönyörűsége

Címkék: ital tea rózsa áfonya gyógynövény gyógytea csipkebogyó berkenye hibiszkusz galagonya #összes

rózsás pirosbogyós tea1.JPG

Eddigi legfinomabb teakeverékem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hozzáteszem, túl azon, hogy finom, a hatása is kedvező, mert az emésztésünket serkenti, és szabályozza a galagonya, berkenye, áfonya révén a vérnyomást is. Andin a minap épp ezért segített, amikor nem érezte magát túl jól a vérnyomása miatt. Ám ha komoly gond a vérnyomás, akkor orvos és fagyöngytea-kúra, amit javaslok.

Ehhez a teához egyszerűen nem kell cukor – annyira aromás, finom, hogy könnyedén isszuk (túl könnyedén, hamar elfogy…) Nem mondom, hogy olcsó, de kiadós, ha összevásárlom – illetve részben összegyűjtöm- a hozzávalókat. Az arányok változnak, mikor-miből mennyi van, általában a recipe:

a keverék fele rózsa és hibiszkusz, egy kevés mályvaszirommal* (rózsa és hibiszkusz aránya nagyjából egyforma)

a keverék másik fele a sok piros bogyós gyümölcs, szintén kb. egyenlő arányokban, de ha éppen több a csipkehús benne, mint a berkenye, éppúgy finom!

Kezdem azokkal az összetevőkkel, amiket szinte ajándékként kínál a természet:

mályvarózsa.JPG- Rózsaszirom, a kis rózsaszín és a bíborvörös tearózsa szirmai, amiket megszárítok a teához

- Mályvarózsa* szárított szirmai (akár a sima mályva, akár ez erdei vagy a mályvarózsa, jók!)  e-szöveg melletti képen igazi vadon nőtt mályvarózsát láthattok!

- Piros bogyósok a kirándulásokból vagy a herbaházakból: kis csipkebogyó, berkenye,   galagonya, kevés setét áfonya szárítva.

(Az alsó képeken balról jobbra: tenyeremben áfonya -ez bolti szárítva-, galagonya és csipkebogyó, melette másféle, húsosabb galagonya pont mályvalevéllel, s a harmadik képen madárberkenye, bár a fekete berkenye finomabb.)

csipkebogyó galagonya berkenye teához.JPG

Folytatom azzal, amit vásárolni kell a teához:

az a hibiszkusz. (Herbáriákban vásárolható a szárított berkenye, a galagonya és az áfonya is!). – Persze, akinek van hibiszkusza, annak a hibiszkusz virága is szárítható odahaza. Nekem nincs, a hibiszkuszt a herbáriákban veszem, a lehető legnagyobb kiszerelésben, mert sok teámhoz adom, magában is főzöm, nagyon szeretjük!

rózsás pirosbogyós tea2.JPG

*A mályváról a fosató - vagyis erőst hashajtó hatású- mályvatea kapcsán rögvest leírom mindazt, amit tudok: a féleségükről, szedésükről, gyógyhatásukról, olvassátok majd el.

Még egy fontos megjegyzés. A kajamolyok szeretik a szárított rózsaszirmokat.Ez azt jelenti, hoyg zárt edényben kell tartani - szép fémdobozban tároljuk mi is, és van a teának "kihordási ideje", mire fordul az év, meg kell inni! Ha nem teszitek, osztozhattok a molyokkal...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr54883605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása