Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.08. 15:31 mijemaja

Füstölt lazac citromos krumplisalátával

Címkék: saláta lazac halak füstölt előétel #összes kenyérnélküli füstölt lazac saláta

lazac krumplisalátával.JPG

Amikor mondtad, hogy citromos krumpli salátával készítetted a füstölt lazac salátát, akkor azt gondoltam, nem lesz túl jó együtt. Aztán ahogy most kóstolom, belátom: elképesztően jó!- valami ilyesmi volt ennek a salátának a fogadása Tinka részéről. Csak azért mondom, hogy emlékezzetek rá, a krumplisaláta és a halak úgy megférnek párban/nyárban, mint Péter és Pál a naptárban, - ez a hasonlat  nagyon avitt, mondjuk azt, hogy mint a „borsó meg a héja” (Forrest Gump után….)

Hozzávalók: 8-10 krumpli (4-5 főre), egy adag füstölt lazac a boltból, (szeletelt kapható a TESCO-ban), egy citrom és egy lila meg egy vereshagyma. Só, bors, és jó valami zöldfűszer, a legjobb a kapor és a snidling.

A két kép magáért beszél a tennivalókról:

Héjában sült krumpliból készítettem, de sós vízben (sós-köménymagos vízben) főtt krumpliból is lehet. A kész krumplit meghámozom, felkarikázom. Fejenként legalább kettő darabot számítok.

A vereshagymát, lilahagymát (ha van, salotte hagymát, zöldhagymát, póréhagymát is!) felkarikázom jó vékonyra. Finoman megsózom.

Kibontom a füstölt lazacot. Pár kis leheletvékony szelet van benne, azt be kell majd osztanom.

Megpakolok egy zárható edényt:

  • Egy réteg krumpli, hagyma, hal, krumpli, hagyma,hal, a tetején vagy a krumpli, vagy hagyma legyen, így picivel több lehet majd a saláta.
  • A citrom héját belereszelem (opcionális), elfelezem, felét vékonyra vágom, és a salátába dugdosom. A másik felét kifacsarom.
  • Összekeverem a friss citromlevet olívaolajjal, sózom és borsozom.Ha van itthon kapor, petrezselyemzöld, SNIDLING – akkor simán belevághatok belőle az öntetbe.
  • Elkeverem és leöntöm vele a salátát. Lezárom, és így csak összerázom picit.

Beteszem a hűtőbe, és mire kivenném, nincs is már belőle…Másnap egyébként még finomabb!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr344897303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása