Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.11. 17:29 mijemaja

töltött libanyak

Címkék: sült töltött liba libanyak #összes

töltött libanyak.JPG

A libanyak töltésre é főzése a libaleveshez kapcsolódik. A töltött nyak készítése komolyan igényel egy kis kézügyességet, vagy legalábbis varrótudományt- esetleg finom kis hústűket…

A libanyakról lefejtem a bőrt (maga a nyak megy tovább aprólékba).

A nyak bőrének egyik végét összevarrom nagylyukú, vastagabb tűvel, durva cérnával.

Elkezdem tölteni bármelyik töltelékkel, vigyázni kell, nem tölthetem túl, mert a végén kell  a hely az összevarráshoz is, és ahhoz is, hogy a rizs még dagad főzéskor.

Egy ajánlott töltelék: főtt rizs (vagy az előfőzött változat), tojás és darált hús, májkrém, luxus esetben kis libamáj, elkapart csirkemáj, sok petrezselyemzöld, só és bors. Az arányoknál egyéni ízlés kell, én szeretem rizsesen, petrezselymesen. Fonnyasztott vereshagyma is jó bele – s ha őszi erdőkből ízes, pirított gombavagdalék kerül bele, hát…hmmmm

Ha megtöltöttem, összevarrom a nyak másik felé is. Íme a fázisok képekben:

libanyak töltése.JPG

Levesben – jellemzően a libaaprólék levesben- puhára főzöm. Jól meg kell varrnom, mert a levesben megdagad, ezért is hívtuk mi „gömböcnek”.

Ezt a kis gömböcöt a végén kiszedem, hozzáteszem a sülő libapecsenyéhez, és készre pirítom. Langyosan szeletelem, hidegen is-melegen is finom.

Reggelire, krumplipüré mellé vacsorára egyaránt finom!

Hozzávalók: egy libanyak bőrével, egy kis leves, egy marék rizs, egy globus libamáj konzerv, (ha sajnálom a libamájat), petrezselyemzöld egy pár szállal, regy tojás, só, bors

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr14898379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása