Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.11. 20:17 mijemaja

libanyakba göngyölt marhacomb salátaágyon

Címkék: sült marhahús főétel előétel liba libanyak #összes

libanyakba göngyölt marhahús.JPG

A libanyak bőrét nagyon szeretem felhasználni más húsokhoz, olyan az együtthatása, mint a disznó recehájának, annak a finom, csipkés szerkezetű fátyolos finomságnak, ami minden húskészítménít el tud varázsolni még finomabbá - csak ez persze még kisebb felületű annál, nem is recés, másféle a zsírossága, de a lényeg: mindent, amit beletöltök, finomabbá tesz.

Töltök bele sok mindent, pl. amit itt a képen is láthattok, marhacombot.

Hozzávalók:

Egy libanyak (libamell) bőre, egy darab hozzáillő méretű marhacomb (sertésszűzpecsenyedarab is lehet, esetleg 2 szűzdarab között egy füstölt sonkával…ilyent is készítettem már! Ínye, de finom volt!), só és bors –semmi más, ez így szuper.

Elkészítése:

A libanyakat leterítem, sózom, ráteszem a marhacomb hosszúkásra és méretre vágott darabját, borsozom, összetekerem, és össze is tűzöm.

Jénaiba teszem, vizet öntök alá, lefedve párolom egy órát. Aztán leveszem a fedőt, és hagyom szép lassan (tényleg lassan, 1-2 óra alatt) zsírra pirulni. A végeredmény belül omlós, puha hús, kívül pirult libabőr.

Melegen, frissen is finom – na de hidegen, felszeletelve az igazi!

Olyan kellemes az íze, és olyan könnyű elkészíteni!

Ha a libamellet csonttal és bőrrel együtt veszem, néha úgy készítem el, hogy leszedem a bőrt, és abba göngyölöm bele a marhahúst, szűzpecsenyét, stb. A húsból finom vörösboros libatokányt készítek, a csontból levest grízgaluskával, sok zöldséggel. Ugye, hogy megéri néha a piacra menni? (vagy Pécelre, Zoli henteshez!) Ő mindent beszerez…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr754902379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása