Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.27. 17:14 mijemaja

Csirkemáj ahogyan Balla sógor szerette csípős paprikás darában sütve

Címkék: máj paprika sült fokhagyma belsőség főétel chili kukoricadara csirkehús húsok #összes Aszódról Jóskasógortól

csirkemáj csípősen Jóskasógortól1.JPGJóskasógor nagyon szerette az erőset. A csirkemájat is. S az életet is, nagyon tudta élvezni, akár az ételeket...

Volt egy csirkemája, amit a Kentacky (KFC) bácsi is megirigyelhetett volna, ha akkortájt lett volna szép hazánkban és megkóstolta volna.

Hozzávalók:

-          ½ kg csirkemáj (ebből lehet, hogy kevés is lesz 4 főre, mert többet esztek, mint más módon sült májból!)

-          Csípős paprika: őrölt, pelyhes, darált, krémes, erőspistás, de 2-3 ek kell

-          2-3 ek kukoricadara vagy liszt, (esetleg keverve)

-          zsír (mangalica, kacsazsír) a sütéshez

csirkemáj csípősen Jóskasógortól2.JPGSógorom a csirkemájakat szépen lepucolta, megmosta, és meghempergette őket egy erős paprikából, (pl. erőspistás paprikakrémből vagy natúr erős paprika őrleményből), kukoricalisztből (vagy kukoricadarából) és jó sok apróra vagdalt fokhagymából, kevés sóból álló elegyben.

Ha paprikaőrleményt használt, tőle tanultam a nylonzacskó, benne a fűszerek, és abba a csirkemáj, jól összerázni, és kész a homogén bevonat a csirkedarabokon.

Ha erőspistásféle volt a, akkor a masszába hempergette őket.

csirkemáj csípősen Jóskasógortól3.JPGAz így előkészített, picitsós fűszeres és kukoricadarás (lisztes) májat forró olajban pár perc alatt megsütötte. (Nem kell túl sok idő, mert a máj kiszárad, a fokhagyma pedig megég).

Ehhez kísérőnek karikázott, besózott, beecetezett lilahagymát készített.

A visszamaradó zsír fantasztikus zsíroskenyérhez!!!!!!!! s a lilahagyma ehhez is szuper kísérő!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr744921892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása