Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.27. 17:28 mijemaja

Fokhagymás tejben pácolt és sült csirkemell

Címkék: tejszín főétel csirkemell párolt csirkehús húsok #összes Édestől Aszódról tót konyha Icától

fokhagymás tejes csirke1.JPGElőször elmesélem, én hogyan készítem nektek ezt az egyszerű finomságot, aztán azt is elmondom, Ica hogyan cifrázza (sajttal, tejszínnel gazdagítja! és többet dolgozik vele). Én ebben a sima tejes fokhagymás húsban azt szeretem,, hogy szinte semmi munka sincs vele, a végeredmény meg olyan extra, mintha a Gundel asztaláról tenném elétek.

A csirkedarabokat (mell vagy comb vagy mindkettő) előkészítem: sok kinyomott fokhagymát keverek annyi tejbe, ami a csirkedarabokat bőven ellepi, és abban hagyom egy napra a hűtőben pácolódni.

Elkészítése:

Kiveszem a tejből a húsdarabokat, letörlöm őket, majd fűszerezem enyhén: sózom, borsozom, gyakran fehér borssal, ünnepnapon rózsaborssal (cirmos a színe!). Érdemes belereszelni egy picike szerecsendiót – nagyon jó ízt ad neki!

Elméletileg át lehet sütni egy darab zsiradékon a befűszerezett húsdarabokat (nagyon illik hozzájuk a vaj, de ha nincs, más is jó!), utána teszem a tepsibe, öntöm le a fokhagymás tejjel – és így sütöm pirosra. - Gyakorlatilag, ha felmérem a többletmosogatást, 3 alkalomból legalább 2-3 esetben beleöntöm a befűszerezett húsdarabokat a tepsibe, rá a páctejet a benne lévő fokhagymával gazdagon, és mehet is a sütőbe. Ennek a módszernek az előnye, hogy csak a tejben lévő zsiradék kerül a húshoz és a szaftba –így nagyon koleszterinbarát!

fokhagymás tejes csirke2.JPGNézzétek meg a képeken az omlós, hófehér, puha, porhanyós hússzeleteket! Amióta pesztózunk, azóta azzal tálalom nektek.

Felhívom figyelmeteket a pesztóban érlelt fokhagymára - pár nap a hűtőben, a fokhagyma csípőssége oda, antibakteriális és fertőtlenítő hatása az egész emésztési rendszerünkben végig szuper.

Az íze pedig a pesztó krémességével, üdeségével együtt pikáns, kellemes. (Egyike az általam is könnyen ehető fokhagymáknak!) 

Persze más mártással is nagyon finom, magában is az, feltétnek is jó, stb. Ha belegondolok, Ancsi néni fokhagymás szalonnás csirkemelle után ez a No2 a családunkban!

Ha van itthon aludttej, akkor abból készítem – úgy talán még jobb!

 

Ica pedig így cifrázza a tejszínben sült csirkemellett:

1.) Tejszínt használ inkább és nem tejben pácol.

2.) Ugyanúgy készíti el, mint én, de a fűszerezett húsdarabokat panírozza is, de nem az alap liszt-tojás-morzsa felállásban, hanem a következők szerint:

  • liszt
  • tojás
  • és reszelt sajt (lehet keverék is, én úgy tapasztaltam, kihagyhatatlan egy kis füstölt sajt is  belőle! Vagyis ha csak egyféle sajtot tesztek rá, az füstölt legyen)

3.) Ica a panírozott csirkedarabokat egy tepsibe fekteti egymás mellé, és rájuk önti a tejszínt.

Meleg sütőben 35-40 perc alatt megpirítja az egészet.

Érdemes kipróbálni: omlós, finom az egész!!! Ica takarítónő, rengeteg nyavalyával a sok munkától, de tudja élvezni az életet, szeret jókat enni, s elég sok jó receptem van tőle, mert ahogy beszélgettünk a világ dolgairól, a családról és a konyháról, hát a konyhai ételekről könnyebb volt jót mondani…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr784922079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása