Ezt a nevet Judithka adta neki. Sajtos tejfölös cukkinis karajragu a mibenvalósága. Névnapi ajándékul kaptam a receptet. Innentől idézem nektek Judithkát.
A hétvégén Beledben jártunk Halász Gábor kollégám meghívására búcsúban. A szülei szokás szerint minden földi jóval fogadtak minket, és ott szereztem be ezt a fincsi kaja receptet. tovább adom, mert ez sztem a lányoknak is ízleni fog. ( Dalmának elmeséltem milyen a kaja, azt mondta, hiszi, ha kóstolja, ma megfőztem, kóstolta és vitt is belőle!) ez ajánlásnak sztem elég!
Tehát: alaprecept: 1 db cukkini apró 2x2 kockára vágva, ½ kg hús (beledben karaj volt kockázva), só bors, ezt együtt fel kell tenni fedő alatt párolni, és addig főzni amíga cukkini nem látszik, és a husi puha lesz, ekkor 2 db tömlős sajt 1 doboz tejföllel összekeverve hozzákeverendő, és az első rottyanásig főzzük, ehhez tésztát főzünk és vagy mellé vagy összekeverve tálaljuk. (melegen és hidegen egyaránt fogyasztható!
Na és akkor most nem is én lennék ha nem bolondítottam volna meg egy kicsit:
Vagyis: én a husit csíkokra vágtam, minta brassóihoz, és előzőleg zsíron megpörköltem, ehhez adtam hozzá a cukkinit és két szál újhagymát apróra vágva, és ekkor fűszereztem meg vegetával és borssal, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt puhára pároltam, úgy hogy a cukkini és a hagyma szinte nem is látszott benne, és egy csokor petrezselymet is adtam hozzá és
Próbáljátok ki!:))
Egészségetekre!
Lehet Jenőnek,Lacinak nem lesz a kedvence, bár ha fokhagymával bolondítod! ez most jutott eszembe!