Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.08. 20:59 mijemaja

Beledi Marika sütemény receptje a JÁNOS KALAP

Címkék: dió linzer desszert sütemények aprósütemény kókuszreszelék tojáshab #összes Halász Marikától

János kalap Beledről.JPGEzen a bal oldali képen nem a papírrózsa a lényeg, hanem a háttérben a konyha és egy nőalak, akié a kék kis füzet az elején – ő a beledi Marika, Judithka ismerőse. A sütije nagyon finom volt, és Judithka elhozta a lefotózott receptjét is, (Marikának is van egy kézzel írt - jó helyekről begyűjtött!- receptes füzete, majd idézek még belőle párszor, spk finom sütijét etttem már). Íme, leírtam nektek, jó ha a családi kincsestárban megmarad nektek:

János kalap aprósüti.JPGJános kalap hozzávalói:

-          45 dkg liszt

-          16 dkg zsír

-          15 dkg cukor a sütihez, 15 dkg a habhoz

-          1 ½ sütőpor

-          1 ½ vaníliás cukor

-          Kicsi tej (1/2-1 dl)

-          3 tojás, külön a sárgája,

-          külön a fehérje a tojáshabhoz

-          kókuszreszelék, darált dió a habhoz

János kalap elkészítése :

A tésztához 45 dkg lisztet el kell szitálni a másfél tasak sütőporral, aztán a 16 dkg zsírral, 15 dkg porcukorral, 1 ½ tasak vaníliás cukorral, 3 tojás sárgájával* és egy kicsi tejjel összegyúrjuk, vékonyra sodorjuk (3-4 mm-esre), és kiszaggatjuk kerek formákra.

*Marika később javította, nem 3 tojássárga, hanem egy egész tojás és 2 tojás sárgája kell a tészta gyúrásához.

A habhoz a 3 tojásfehérjét kell GŐZ FELETT 15 dkg porcukorral kemény habbá verni.

A kemény habhoz kókuszreszeléket vagy darált diót adunk, és kis halmokat rakunk a szaggatott tésztára.

A receptről lemaradt: a tepsibe tett sütőpapírra rakott, tojáshabos sütiket az előmelegített sütőbe kell tenni és figyelni nagyon, közepes tűznél 20-25 perc elég, nem éghet meg! (A széle hajlamos rá!)

Igazi tejeskávéhoz, teához való aprósüti, barátnős beszélgetések mellé…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr34955022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása