Imádjuk a héjában sült almát, és készítem ezerféleképpen, mikor hogy, s lassan azért írom le ezeket az apró-cseprő variációkat nektek, hogy ti is lássátok, mennyiféleképpen ettük, s legyen bátorságotok variálni majd a saját gyerekeitek kedvére is.
Az almákat megmosom, magházukat kiszúrom, egy tűfélével (hústűvel, késsel, a képen épp saslikpálcával) megszurkálom, ne repedjen a héja, ne robbanjon szét a sütőben az alma…
Egy sütőtálba ültetem az így előkészített almákat. Feldarabolt kivivel teletömködöm a magház helyét, és egy kis vízzel aláöntve megpárolom a sütőben 20-25 perc alatt (tudjátok, akkor jó, ha kikúszik az illata a sütőből, s ez változó idő!!).
Közben leírás szerint elkészítem a vaníliapudingot (egy pudingporhoz
Előkészítem a kis tálkákat: mindre babpiskótát fektetek, amit előtte belemártottam valami ízesítő folyadékba: rummal erősített kávéba, tejes kávéba, befőttlébe, gyümölcslébe.
A sütőből kivett almákat a piskótára teszem, és leöntöm a pudinggal.
Lehűtöm és tálalom.
Karamelles öntet jó hozzá – málnaszörp is, csokiöntet is, megszórhatom karamellizált, összetört dióval, mogyoróval…Tálalhatom tejszínhabbal …stb.