Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.08. 22:14 mijemaja

Kivivel sült alma vaníliapudinggal

Címkék: alma édesség desszert vaníliapuding kivi sült alma #összes gyümölcsös édesség

sült alma kivivel vaníliapudinggal.JPGImádjuk a héjában sült almát, és készítem ezerféleképpen, mikor hogy, s lassan azért írom le ezeket az apró-cseprő variációkat nektek, hogy ti is lássátok, mennyiféleképpen ettük, s legyen bátorságotok variálni majd a saját gyerekeitek kedvére is.

Az almákat megmosom, magházukat kiszúrom, egy tűfélével (hústűvel, késsel, a képen épp saslikpálcával) megszurkálom, ne repedjen a héja, ne robbanjon szét a sütőben az alma…

Egy sütőtálba ültetem az így előkészített almákat. Feldarabolt kivivel teletömködöm a magház helyét, és egy kis vízzel aláöntve megpárolom a sütőben 20-25 perc alatt (tudjátok, akkor jó, ha kikúszik az illata a sütőből, s ez változó idő!!).

Közben leírás szerint elkészítem a vaníliapudingot (egy pudingporhoz 5 dl tejjel, ízlés szerint cukorral, pár csepp vanília aromával vagy vaníliás cukorral).

Előkészítem a kis tálkákat: mindre babpiskótát fektetek, amit előtte belemártottam valami ízesítő folyadékba: rummal erősített kávéba, tejes kávéba, befőttlébe, gyümölcslébe.

A sütőből kivett almákat a piskótára teszem, és leöntöm a pudinggal.

Lehűtöm és tálalom.

Karamelles öntet jó hozzá – málnaszörp is, csokiöntet is, megszórhatom karamellizált, összetört dióval, mogyoróval…Tálalhatom tejszínhabbal …stb.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr864954459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása