Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.14. 23:12 mijemaja

Karalábé főzelék répával és néha zöldborsóval is

Címkék: répa köret főzelék karalábé #összes

karalábéfőzelék répával 1.JPGA karalábéfőzelék finom – de így, színesebben nagyon szép, öröm ránézni! Vigyázat! kicsit édeskés lehet a répától – éppen ezért nem is kell sok répa bele, mert attól finomfőzelékes hangulata lesz. Épp ezért a hámozóval (vagy kockázva) csak egy répát vágok bele három-négy karalábéhoz. Vagy egy marék zöldborsóval színesítem, vagy zöldfűszerrel szórom meg. A legjobb a kapor vagy a petrezselyemzöld.

A színek: fehér alap a karalábé, narancssárga répa (együtt főzni a karalábéval), piros kaliforniai (kápia) paprika apróra vágva frissiben a végén, zöld fűszer. Ugye, hogy szép?

Hozzávalók ugyanazok, mint a normál karalábé főzelékhez::

  • 3-4 db karalábé
  • Egy sárgarépa
  • jó sok kapor, (petrezselyemzöld is jó)
  • só, kevéske bors
  • egy vöröshagyma
  • ízesítőnek jó bele pár szem paprikacsuma a maradékból, amit belefőzök, és tálaláshoz egy kisebb darab színes, húsos, friss és roppanós paprika
  • egy lapos ek liszt, 1-2 dl tej, egy dobozka (2 dl) joghurt a sűrítéshez

karalábéfőzelék répával 2.JPG

Előkészítése:

  • hagymát megpucolom, de egyben hagyom, és a főzés végén ki is dobom
  • karalábét megpucolom, felkockázom

 

Elkészítése:

  1. Lábasba teszem a hagymát és a karalábét, felöntöm vízzel, ami épp hogy ellepi, -  sózom , borsozom, ha van paprika, azt is beleteszem.
  2. Felforralom, és lefedve 5-10 percig párolom. (Nem tovább, hogy roppanós maradjon!)
  3. Ekkor belekeverek egy szép répát a nagylyukú reszelőn lereszelve.
  4. Attól függően, mennyire szeretem levesesnek a főzeléket, 1-2 dl tejben simára keverem a lapos ek lisztet, s hozzákeverem a főzelékhez. (A tej mennyiségével és a liszttel állthatom be a teljes térfogatot és a sűrűséget is. Több tej = több lé, több liszt= sűrűbb, de mindíg, mindenből inkább kevesebbet adjatok bele - a kevés lé hígítható, a kevésbé sűrű sűríthető!)
  5. Összeforralom, 1-2 percig kis tűznél forralom, és le is húzom róla a lábast.
  6. Hozzákeverem  a joghurtot és jöhet bele a kapor, azzal kész is, tálalom

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr574959311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása