Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.20. 19:45 mijemaja

köménymagos hal Jóska sógor szerint

Címkék: halak sült főétel köménymag halfilé #összes Jóskasógortól

köménymagos sült halfilé 1.JPGBármilyen ragadozóhalat, de pontyot, pisztrángot is készített úgy a sógorom, mint Édes a disznócombot, azaz köménymaggal.

köménymagos sült halfilé 2.JPGElkészítése egyszerű:

-          a halat kívül-belül megsózta,

-          megszórta szépen köménymaggal,

-          lisztbe is hempergette, vagy csak megszórta vele és rálapogatta

-          azzal olajba tette, és jól átsütötte mindkét oldalát.

A szaftját vízzel-tejjel felöntötte, összeforralta, akkor egy darabka vajat dobott bele, citrommal savanyította és a húshoz tálalta. (Jóska Nagyon szerette a szaftot, a mártogatósokat, és erre még apátok is azt mondta, hogy finom!).

S nem kell hozzá csak tengeri halfilé, köménymag, olaj, liszt, só, s egy citrom, 5-10 dkg vaj, 1 dl tej a mártáshoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr104975293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása