Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.22. 18:26 mijemaja

Túrótorta piskótából készítve Judithka receptje

Címkék: túró desszert sütemények baracklekvár #összes piskóták piskótarolád Judthkától

túrótorta piskótaroláddal.JPGJudithka régóta ígérgette ezt a finomságot, mondván, az iskolában (nem korai gyermekévekre gondolni, a munkahelyén) tanulta egyik kolléganőjétől. Aztán meghozta a kóstolót is és a receptet is. A receptet szó szerint idézem:

A lényeg a túrókrém, ami a következőképpen készül:

Hozzávalók: 1/2kg túró, 1db tojás, 1 reszelt citrom héja, porcukor, ízlés szerint, ½ l tejszín, 1 zacskó Dr Oetker zselatin fix, gyümölcsös - ki milyet szeret. 

Elkészítése: A túrót összetöröm, hozzáadom a tojás sárgáját, porcukrot ízlés szerint. a tejszínt a zselatin fix-el kevés cukorral habbá verem és összekeverem a túróval.

Egyszerű túrótorta készítése

Túrótorta összeállítása piskótalap segítségével: Piskótalapot  (kerek, vagy szögletes, megkenem bőven ezzel a túrókrémmel, a tetejét pedig meg díszítem gyümölccsel. hűtőben kb. fél napot állni hagyom, utána fogyasztható.

Muszáj javasolnom egy egyszerű technikát:

Szétnyitható tortaformába teszem a tortát, és arra teszem a túrókrémet (esetleg savanykás lekvárral, szederrel, áfonyával megkenem s úgy teszem rá a túrókrémet). Hagyom hűtőben összeállni, és csak utána bontom szét. Így szép lesz a formája! Így még keserű csokiöntetet is lehet a tetejére tenni vagy ép-szép gyümölcsöket! 

Kuglófszerű túrótorta:

túrótorta piskótával.JPGMásik variáció (ezt fotóztam le!! mert Judithka ebből hozta nekem a kóstolót):

Ugyanez a túrókrém kell hozzá, plusz egy piskótatekercs lap, gyümölcs, és gyümölcshöz illő lekvár.

A piskóta tekercset kihajtjuk, megkenjük lekvárral, majd újra összetekerjük, és egyenletesen felszeleteljük. egy mély tálat kibélelünk folpack fóliával, és ebbe beletesszük sorban a piskóta szeleteket.

Amikor kibéleltük a tálat, megkenjük a túrótöltelék felével, majd a lekvárhoz illő gyümölcsöket szórunk közé és befedjük a maradék túróval, majd a piskótaszeletekkel betakarjuk. fóliát teszünk rá, fél napig állni hagyjuk. tálaláskor kiborítjuk a tálból, és szeletelhetjük, mint a kuglófot.

Nagyon finom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr994977674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása