Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...
A céklát nagyon szeretem, de szinte senki nem eszi a családban, próbálkozom másként becsempészni az asztalunkra, énnekem így is ízlik, ti így se nagyon eszitek… Pedig például így egyszerűen fantasztikusan finom! Megsütöm, felvágom, kis zöldsalátával, zöldfűszerrel és…
Morzsát sok mindenből készítek, ami megmarad és hasznosítható (na ez is olyan tótos, hogy „semmit sem dobunk ki”, „hátha jó lesz még” – de ez tényleg jó is!). Fehér kenyérből, zsemléből, kifliből a szép sima zsemlemorzsát darálom meg.Barna, rozsos…
Amióta apátok nem eszik kenyeret, telnek-múlnak a hetek, (és ó hétről-hétre egyre karcsúbb), szép lassan rájött, vannak olyan ételek, amik kenyér nélkül nem az igaziak. Finoman elkezdte mondogatni, érdemes lenne rozskenyér után járnunk, mert az egészséges.Anno Dorisz volt a…
Nagyon finom étel a rántott sajt, de sajna panírozással, kirántással készül, ezért ritka vendég nálunk. Trappista, camember, gouda, mozzarella, anikó sajtból készítem általában. Tudjátok ez az egyetlen vegetáriánus étel, amivel Tamást is jól lehet…
Kihagyom a tépkedést, az előaprítást, előblansírozást, a szalonnapörccel való pakolgatást – és a legjobb, hogy az elkészült spenótfőzelék íze szinte ugyanaz, mintha babráltam volna vele egy fél délutánt.Persze ehhez kell a turmixgép is, ami nem volt a…