Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.23. 15:57 mijemaja

Tyúkpörkölt Édes szerint levesből kiugrott tyúkból

Címkék: pörkölt tyúk főétel húsok #összes Édestől Aszódról tót konyha

Édes húslevesekor már elmeséltem nektek, hogy a húslevesben nálunk – szinte- sosem volt hús, abból lett pörkölt, rizses hús, fokhagymás sült hús – szóval második fogásra is futotta az egy adag húsból. Anyám tyúkja  kihúzta magát a levesből, és nagyon ízes, jó…

Szólj hozzá!

2012.11.23. 15:08 mijemaja

Tyúk vagy csirke bontása lépésről lépésre

Címkék: csirke tyúk csirkehús húsok #összes

Ez egy kedvcsináló kép, tyúkpörkölt látható rajta tyúkpörköltes rizottóval. (végcél.) Számomra ez csábítóan, hívogatóan „nyami”, szinte megszólít: tunkolj belém egészségtelen puha fehér kenyeret, élvezd a cuppogós rizottómat, harapj a puha, ízes, sok tyúkszerelem…

Szólj hozzá!

2012.11.23. 12:36 mijemaja

Kínai éttermekben evett mézes és szezámmagos csirke idehaza

Címkék: méz szójaszósz főétel csirkemell rántott kínai konyha szezámmag csirkehús húsok #összes

Igazi kínaias étel, az édes és a csípős egyszerre kerülnek vele a szánkba, s ott bujkál ellette a paradicsom íze, a méz emléke, a paprika csípős aromája, egyszerre ropog a bunda és a pirított szezámmag, omlós a csirkehús, édes és puha a mártás. Apátok egy kis darabot vett…

Szólj hozzá!

2012.11.23. 10:55 mijemaja

Dubarry csirkemell egyszerűen ahogy szoktam vagy omlettes mártással apátoknak

Címkék: főétel karaj karfiol pulykamell csirkehús húsok #összes

Dubarry szelet krumplipürével és sült birssel                                      Dubarry szelet Tamásnak (a…

Szólj hozzá!

2012.11.23. 08:03 mijemaja

Csirkezúza pörkölt apátoknak

Címkék: pörkölt belsőség főétel csirkehús húsok csirkezúza #összes Édestől Aszódról tót konyha

A csirkezúzát Édes a levesbe szokta belefőzni a szívvel együtt, de ha kettőt vágtunk, akkor máris „zuzapörköltet” készített belőle. Aszódi (tót) szokás volt 1/3-1/2 arányban májat is tenni bele, szerintem ennek alapja az ésszerűség volt: a zúza önmagában nem sok, ha a…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása