Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.11. 21:56 mijemaja

Öntött saláta és hozzá Ibi salátaöntete Villányból

Címkék: saláta zsír fejes saláta zöldsaláta #összes Villányból Ibitől

öntött saláta 1.JPGA kertben frissen kiszedett salátákat Ibi darabokra vágja. Négy főre két fejet számít, ha a boltban veszi, mert azok nagy fejek, de ha a kertből szedi, azok ilyen kisebbek, aezért abból akár nyolcat is számol. Akár ennyi, akár annyi, a salátákat mindíg nagyon alaposan, többször is átmossa.

Elkészíti az öntetet, (ezzel leöntve válik „öntötté”a saláta a végére).

Egy evőkanál cukrot 2 ek 20%-os ecettel és diónyi zsírral – összeforral, s azt felönti kb. 2 dl vízzel. Ezt az öntetet langyosra hűti.

Közvetlen tálalás előtt leönti vele a salátákat, elkeveri és tálalja.

öntött saláta 2.JPGA képeket látjátok, szerintem egyértelmű, hogyan készíti. Hagymás resztelt krumplival és Ibi fasírtjával ettük – már mind a kettő készítését leírtam nektek.

Hazafelé mondom apátoknak, - „Érdekes, Ibiék nem pörccel készítik az öntött salátát, mint ahogyan mifelénk”. (Azt, hogy tejföllel ettük, Ibi meg nem, meg sem említettem, Jenő és Ibi nem tejfölöznek, ezt már ti is tudjátok).

- Mi az hogy öntött saláta? – kérdezte meglepve. Kiderült, fogalma sem volt arról, hogy ez nem sima fejes saláta, hanem zsírral összeforralt öntetű. Igaz, én se tudnám megszerelni az autót, a hűtőt, a villanyt, stb. Így legalább jól passzolunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr635013073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása