Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.23. 22:55 mijemaja

Paradicsomos hús Ibitől Villányból

Címkék: főétel disznóhús paradicsompüré húsok disznócomb #összes Villányból Ibitől

paradicsomos hús Villányból.JPGApátok nagyon szereti ezt a paradicsomos húst, és ebből is többször tud enni, vagyis nagyon kedveli, és ízletes, de nem arrogáns az íze (tudjátok, ő a túl agresszív ízeket nem bírja... ).

Meséli, gyerekkorában gyakran evett ilyet, nagymamátok és nénikétek egyaránt készítette.  Felénk Édes a paradicsomos húst paradicsomos mártásban és kicsit zöldfűszeresen (zeller!!lestyán!!) készítette, szaftosan, némiképp édesítve. Vagyis édes-savanyú volt a mi tót paradicsomos húsunk, egészen más, mint ez.

Eleinte apátok kedvéért készítettem időnként, aztán én is megkedveltem, ti már simán eszitek, a konyhánk részeként.

Hozzávalók:

  • karaj vagy comb, fejenként 1-2 szelet hús
  • 2-3 ek olaj
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma
  • egy nagyobb dobozka sűrített paradicsom

 

Ibi disznóhúsból, malaccombból is készíti ezt a paradicsomos sült húst.

Átforgatja a húszseleteket a forró zsiradékon, sózza, borsozza, felönti kevés folyadékkal (leginkább vízzel) és puhára párolja, majd zsírjára süti. Nem tudom, használ-e hozzá fokhagymát, de pár gerezdet mindig hozzáteszek!

Ekkor jön azon elkészítés mód, amitől Ibi paradicsomos húsa az, ami:

Amikor a hús már serceg, úgy lesült, Ibi vesz egy nagy doboznyi sűrített paradicsomot, és kifejezetten nagy tűznél belekaparja a húsokra az egészet. Az összeugrik, kicsit köpköd (!! Erre vigyázzatok! Jó a kötény hozzá), ámde Ibi jól elkeveri, bevonva ezzel vele a húsdarabokat. Alig lesz szaftja, a nagyja a húsokra ragad. Olyan ízes lesz így a hús, mintha teliraktam volna fűszerekkel…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr255040055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása