Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.02.06. 23:43 mijemaja

Tyúkhúr egészséges téli finomságként

Címkék: saláta vegetáriánus gyógynövény gyógytea tyúkhúr #összes tyúkhúrtea

tyúkhúr télen is.JPGMár összeszedtem nektek a tyúkhúrról, amit tudok, (ha jól emlékszem, „tyúkhúr salátának” vagy valami ilyesmi címszóval), és ez csak egy kis kiegészítés, felhívom figyelmeteket arra, ezen a képen is bemutatva, milyen hihetetlen életereje van ennek a törékeny szárú finomságnak!!! Künn hó van, mínuszok s a hó alatt zöldell, kandikál, élettel és vitaminnal teli a tyúkhúr. Szóval együk csak nyugodtan továbbra is.

Eszembe jutott Kalina mama, aki Aszódon az ajtaja előtti gangon szárította magának a tyúkhúrt, itta a teát, gyermekkoromban hihetetlenül öregnek láttam, tudjátok, az aszalódó, töpörödő öregasszony volt, s a tea epegondjain segített. (Megjegyzem, vérvonalatokban a Garczik-vér ilyen sovány aszalódó öregséget ígér nektek is. S még az lehet, öröklitek az epe miatti emésztési gondokat, s jól jön, ha tudjátok, a tyúkhúr tea segít... )

S mikor ezen morfondírozom, kaptam egy köremail-t Kláritól, volt szomszédasszonyomtól:

Tárgy : Fwd: FW: Tyúkhúr cisztára

Ez az eredeti levél, de többet is megtudtok több helyen, pl.a www.gendashop.hu oldalon. ( Magas koleszterin, vese, epe , köhögés stb.).

Tyúkhúr   cisztára

Nagyon el van terjedve a mai emberi szervezetben a   ciszta, egyik természetgyógyász - reflexológus szerint naponta

20 - 25 szál, 10 - 15 cm nagyságú tyúkhúrt   megmosva és apróra vágva elfogyasztva (nyersen és/vagy fagyasztva),

5 - 6 hét után a ciszta eltűnik a   szervezetből (pl.: májból, veséből, agyból...),

melyet állítólag CT vizsgálatok is   igazolnak.

Kérek mindenkit,   küldje tovább ezt a levelet, nem tudni kinek van szüksége rá!!!

 

Eddig az email. Nocsak – mondtam, és utánanéztem, a gendashop oldala teli van egészségjavító meg minden termékkel, s kapható tyúkhúrtea is, ez a hír nincsen, viszont a teájáról ezt írják (igaza volt Kalina mamának!):

Számos gyógyhatását is ismerjük: Epe-és veseműködést segít a teája, kőoldó hatása is van. Egyike azon ritka gyógynövényeknek, melyek a vérben lévő koleszterinszintet csökkentik.

Napi egy csésze tyúkhúr tea pár hét alatt az elfogadott értékre viszi le a koleszterinszintet. Reggel éhgyomorra fogyasszuk.  

Népi nevén tikhúr, csibehúr, tyúkbegy. Az egész világon elterjedt, télen is virágzó \"gyomnövény\", melynek magvai 25 évig is életképesek maradnak a földben. Apró levelei, fehér, csillag alakú virága miatt könnyen felismerhető. Éjszakánként a levelei összeborulnak a virágbimbók fölött, így védik azokat. Nevét arról kapta, hogy madaraknak, baromfinak kedves eledele. C és E vitamin tartalma miatt értékes emberi táplálék is.

Használjuk még köhögésre és vizelethajtásra. Kifacsart levét desztillált vízbe keverve fáradt szemre való borogatást nyerünk. Disznózsírba keverve sebkezelésre, bőrbetegségekre való kenőcsöt készíthetünk. A sérülékeny, száraz bőrt ápolja a teájából készült borogatás.

A Györgytea oldalán maga Szabó Gyuri bácsi bükki népi füvesember azt írta:

Magas a vérzsír szint, ha ez a helyzet, igyunk naponta egy csésze tyúkhúr teát, amíg le nem csökken a kívánt értékre.

Végül a lehetséges forrást a www.lasdajovot.hu oldalán találtam meg, Betegség: ciszta
Gyógymód: Tyúkhúr, Beküldve: November 18, 2012

Igen, nyugodtan mondhatjátok, ez egy Mentsük meg Willyt! szintű információ, ez nem egy klinikai vizsgálat, nem arccal, nevekkel vállalt, igazolt gyógyeredmény. Mennyivel jobb volna erről valódi kísérlet, összehasonlító vizsgálatokat látni, és nem internetes bizonytalan-arctalan híresztelést olvasni.  (Vajon így milyen jövőt láttatnak?)

tyúkhúr salátának_1.JPG

Ámde maradjunk a tényeknél: szerintetek ezeken a képeken hány szál tyúkhúr látható? Költői kérdés, nem kell rá válaszolni, 15-20. Egy salátán legalább ennyit megeszünk, - ez a két kép két másik saláta, a fenti képen a mostani vacsoránkon volt ennyi fejenként/tányéronként. Esszük, mert finom az íze, a saláta finomabb tőle, vele, tudjuk, hogy egészséges, és jót tesz a szervezetünknek. Nem csodaszer – ám ha serkenti az epét= azt jelenti, segít a kiválasztásban, a méregtelenítésben = biztos, hogy egészséges, s ez a lényeg.

Én bizonyára jóval többet megettem már, főleg tavasszal – és kimutathatóan van ciszta a mellemben, a vesémben (ultrahang vizsgálatokkal igazoltan, évek óta). Most ezt írjam meg Klárinak? Nem, inkább elmeséltem nektek…

A grapefruit kúrám viszont kimosta a veséimből a vesekövet, és ezt a saját UH-felvételeimen a kórházi doktor állapította meg. (Éveken át ugyanott voltam felülvizsgálaton, megvolt az összehasonlító alap is). Ezért aztán rendszeresen bombázlak benneteket egy-egy pohár frissen facsart narancsos grapefruit  lével, tudom, hogy egészséges. Azt is tudom, leterheli némiképp a vesét, ezért nem lehet nyakló nélkül inni. megmondta a Polecsák András: Mindenből mértékkel, de mértékkel mindenből! -pedig nem is bükki füvesember, csoda természetgyógyász, csak épp értelmes, gondolkodó ember. Értékelem András ilyen megjegyzéseit, egyszer előttem szólt rá a fiára: Mi lett volna ha (valahogy így: MILETTVOLNAHA) az SEHOLORSZÁGBAN létezik!

Azóta ez az egyik kedvenc idézetem magamnak is, könnyen elmélázok, "Mi lett volna...." aztán rászólok magamra, Milettvolnaha az Seholországban van! - s ha hiszitek, ha nem, - segít.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr775066769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása