Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.02.08. 00:54 mijemaja

Szinte kínai pirított tészta azaz magyarosan darált hússal

Címkék: spagetti gomba köret zöldséges szójaszósz főétel rizstészta kínai kel #összes tészta sós

kínai pirított tészta darált hússal.JPGAzt már megbeszéltük, hogy ti annyira szeretitek a kínai pirított tésztát, hogy „ipari kémként” ellesve a kínai titkokat, készítem már idehaza is. Kiszfiúú azt nem lehet- mondja a reklámban a kínai bácsi. Pedig lehet és érdemes is, nem mindegy, én válogatom-e össze az alapanyagokat, tudom, mit rakok bele s hogyan – szóval jó az itthoni kínai is, a knorr séfjén (rájöttem, övék ez a reklám), szóval rajta kívül nekünk is, sőt, jobb így, mint knorr alapkkal és sok E-betűvel...

Aztán egy rakott kel készítése közben kedvet kaptam a magyaros kínai pirított tésztához, ami azért magyaros, mert darált hússal készítem. Annyira bejött, hogy gyakori étel lett nálunk, s apátok is megeszi, neki nem mondjuk, hogy ez szinte kínai tészta.

kínai pirított tészta darált hússal készítve.JPGElőkészítem a zöldségeket:

  • leveleire szedem és vékony kockákra vágom a kínai kelt
  • megpucolom a zöldségeket és megreszelem őket (a nagylyukú reszelőn), a gombát vékonyra szeletelem

Elindítom a húst:

  • serpenyőben szójaolajon pici hagymát pirítok
  • átpirítom rajta a darált húst, forgatom, pörkölöm.
  • Fűszerezem sóval, borssal is.
  • Amikor lepirult, akkor jöhetnek hozzá a zöldségek: a kínai kel,  a zöldségek, (a legfontosabb, hogy sárgarépa legyen benne!) és a gomba.
  • Nyakon öntöm ½ dl szójaszósszal az egészet
  • Lefedem és puhára párolom.

Közben készítem a tésztát: Bő, sós vizet teszek fel forrni,  és aztán abban megfőzöm szép roppanósra a spagettit.

Leszűröm, és a közben zsírjára pirult kínai keles húskeverékhez hozzákeverem. FONTOS!! Jó sokáig pirítom, és ha igényli (pl. nem elég barna), akkor még öntök hozzá egy kis szójaszószt.

Tálaláskor frissen szoktam beleszórni egy kis csírát, pl. mangóbab csírát, és ha van, akkor még bambuszrügyet is, ha nincsen (ez a gyakoribb, egy-két szál savanyú káposzta beleaprítása helyettesíti). Ez Dávid hatása, folyton mondogatta, legyen benne "roppanós" is.

Nagyon jó!

Hozzávalók:

  • ¼ kínai kel
  • 2-3 gomba
  • Kisebb fej vereshagyma, egy répa, 1-2 fehér répa, és zöldségekből valami kis ez-az (1/4 karalábé, pici zeller, ilyesmi)
  • ½ kg spagetti
  • ½ -1 dl szójaszósz
  • Kevés szójaolaj
  • Só, bors
  • lehetnek csírák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr355068762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása