Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.04.08. 01:02 mijemaja

Dorisz kelt kalácsa egy igazi ünnepi húsvéti kalács

Címkék: húsvét népszokások kalács desszert kelt tészta sütemények #összes Dorisztól

ünnepi húsvéti kalács Dorisztól.JPGDorisz sokat foglalkozott a kalács készítéssel, több recepttel is próbálkozott, melyek eredményét végigkóstoltuk, hümmögtünk vele együtt, ám amikor ezt a kalácsot megkóstoltuk Fannival, megállapítottuk: megvan az igazi recept! – és keresztapátok lelkes, kalácsszerető támogatásával együtt kértük a receptet is, kértünk a kalácsból is húsvétra

FONTOS!!!  Satya ebből készítette a karácsonyi túrós és aszaltszilvás-diós beiglit!

Dorisz szeret minket, mert húsvétra, és meg is kaptuk tőle az ünnepi kalácsot a recepttel  együtt.

Íme a recept, őrizzétek meg, nagyon jó!!!

Először is kalácstészta receptje:

  • 2,5 dl tej, langyosan
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 egész tojás és 1 tojás sárgája
  • 4 ek. cukor és 1 ek vaníliás cukor (én igazi vaníliával csináltam)
  • 1 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs élesztő (instant vagy sima, de ha instant akkor csak a Dr. Oetker a jó, a többi bűn rossz)
  • +1 ek cukor az élesztőre szórva

Az elkészítése:

Először összeöntöm a folyékonyakat (tej, vaj, tojások), utána cukor, utána a liszt - elkeverve a csipet sóval, rá az élesztő, az élesztőre 1 kanál cukor. Jól összegyúrni, nagyon, nagyon jól.

Dorisz kelt sütije.JPGUtána nyitott sütő ajtónál (sütő 50 fokon) keleszteni a duplájára (ez kb. egy- másfél óra ). Ha megkelt kiveszem a tálból, lisztezett deszkára borítom, megformázom a kalácsokat, vagy a csigát vagy igazából bármit - készítettem ebből az alaptésztából már ízes buktát is - sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. A tepsit berakom a sütőbe és továbbra is 50 fokon tovább kelesztem 30 percet, majd feltekerem a sütőt 175 fokra és addig sütöm amíg el nem készül, ez kb. további 30 perc.

Ez a kelt kalács az alsó képen a kenyérsütőgépben készült, attól van a formája, de az nem olyan jó, mint az igazi sütőben - a fenti képen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr425206561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása