Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.04.17. 21:17 mijemaja

Csorbaleves gombócosan Melinda szerint Erdélyből

Címkék: leves paprika gombóc rizs húsleves zöldségleves zöldségek darálthús disznóhús lestyán erdélyi konyha #összes leveszöldségek Melindától Erdélyországból maradék rizs

csorbaleves gombóccal Melindától.JPGEltörtem pár hónapja a kezem, Melinda hívott Aradról, mi van velem. Amikor meghallotta, hogyan jártam, „kimenőt” kért a párjától, Gábortól, felült a buszra, és nálunk csöngetett egy hétvégén. Beköltözött a konyhámba és ilyen finomakat főzött, mint ez a gombócos csorba.

Ha pontosan meg akarom fogalmazni, számunkra mi a MELINDA CSORBÁJA lényege, miben más, mint a többi, akkor a következő lépésekben különbözik:

  • Melinda reszeli a zöldségeket, mindenfélét belerak, ha csak egy darabka van valamiből, akkor is
  • Káposztát, a sima fejes káposztát is vág bele pár levéllel, kelkáposztát is, ha van zeller, (szárzeller, zellerzöld a fejes zellergumón kívül), azt is
  • A végén paradicsomozza egy egész üveg paradicsomlével
  • Legalább egy húsos piros paprikát felkockáz a levesbe, úgy főzi bele
  • Csípős pirosarannyal (vagy saját készítésű csípős paprikakrémmel) ízesíti.

Jöjjön a készítés részletes menete. Nézzük a lépéseket, Melinda a nagylyukú reszelőn minden hozzávalót lereszel. Répát, fehér répát, zellert, karalábét. Kockázza a káposztát, a paprikát, aprítja a hagymát.

csorbaleves gombóccal Melinda előkészíti.JPGA nagy fazékba belepakolja az összes zöldséget, szépen tartja a főzési időket. Felönti egy csomó vízzel, és melegedni teszi.

Melinda a leves elindítása után azonnal elkészíti a gombócokat.

csorbaleves gombóccal Melinda készíti.JPGA darált hús tálba teszi.

Közben már megfőzte e rizst, és összekeveri a főtt rizst a darált hússal, sózza, borsozza, összedolgozza. Nem kell agyonízesíteni, a levestől lesz finom- mondja.

A gombócokat belerakja egyesével, kanállal, szépen beleeresztve őket a levesbe.

Melinda ekkor összeaprított rengeteg lestyánt (ahogyan ő mondja „leostyánt), azt is beleteszi a levesbe. Hagyja puhulni, elvégre a húsnak meg kell főnie.

Jön a csípős paprika, s az Irma nénitől (Melinda édesanyjától) kapott paradicsomlé.

csorbaleves gombóccal Melinda ízesíti.JPGEzzel már csak elkeverjük, és kész a Melinda féle gombócos csorbaleves.  Csináljátok nyugodtan utána – én is ezt teszem!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr215232132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása