Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.05.29. 22:07 mijemaja

Füstölt lazac saláta sok reszelt zöldséggel marinálva

Címkék: saláta lazac halak citrom paprika zeller zöldségek füstölt sárgarépa zöldfűszerek #összes füstölt lazac saláta

füstölt lazac sok zöldséggel.JPGAmikor arról beszélünk, hogy együnk kenyér nélkül, amit lehet, egy igen jó lehetőség ez a fajta saláta. A lényege, hogy ami zöldség van itthon, azt apróra vágom, miszlikbe aprítom, megreszelem: répa, fehér répa, paszternák, zeller, retek (akár piros, akár fehér, akár fekete), brokkoli, karfiol, CUKKINI, meg ilyenek. Paprika is, ahány szín csak van, paradicsom is apróra kockázva, apátok miatt egyedül a cékla nem mehet bele.

Sózom picit őket, citromlével legott meg is locsolom, a citrom belét belekaparom, s jön az olaj rácsurgatva – és közéjük rakom a füstölt lazac szeletkéket.

Kell neki idő:  Had érlelődjenek össze a hűtőben. Azt tapasztaltam, hogy így a nyers zöldségeket könnyebben meg is emészti a szervezetünk.

Zöldfűszerrel nem variálok, ehhez a petrezselyemzöld, kapor megy általában, ha nyár van, lestyán pl., de nem sokféle, sok zöldséghez egyféle nálam elegendő.

A sok egybeért zöldség, az ízes füstölt hal együtt – nagyon finom!

Mellé, mondjuk chardonnayt vagy jéghideg rajnai rizlinget ajánlok a pincénkből…2012-ben fordult termőre a szőlő, és most a PRESTIGE RESERVE borversenyén a TOP 10 ÚJBOR címet nyerte el, a villányi borversenyen meg aranyérmet hozott. Ez volt az a bor, amivel karácsonykor kergettelek benneteket, hogy együtt elemezzük az ízeit...Tényleg jó - apátok kóstolgatta, kóstolgatta, aztán egyszercsak rákapott - még fröccsnek is klassz, bár ezért a németek talán megkergetnének..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr785331246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása